13.6.2011

Cedar Point and Cleveland

Perjantai ilta meni tosiaan babysittauksen merkeissa, hostit tuli kotiin viiden aikaan ja laitto ittensa kuntoon, ja ottikin kaikki kolme vahinta lasta mukaansa. Taalla alko sit kauhee ukkosmyrsky, jyrahteli kylla niin lahella ja kovaa, etta koiratkin pelkas! Puoli kaheksan maissa itavalta A ja thaimaa S tuli pitaan mulle seuraa, laitoin babyn aika pian nukkuun, kun se ei ollu nukkunu kun yhet paikkarit paivan aikana ja me alettiin kattoon yhta leffaa, mika oli aika kamala! Leffan jalkeen tytot sit lahti, A meni pakkaamaan ja ma kattelin Ice Age 3 ja nukuin sohvalla, kunnes herasin piipitykseen yheltatoista. Olin niin tokkurassa, etta en aluks tajunnu, etta mista se tuli, mut se olikin taas toi hitsin halytin. Yritin sit saada aivot toimimaan, etta mista ihmeesta sen sai pois paalta, mutta vaikka loysin sen nappulan, mista sen piti hiljentya, niin ei onnistunu. Piti sit soittaa hosteille, et sain laitteen hiljaseks. Ne sit tulikin ehka viidentoista minuutin paasta (tollanen kiva reilu 15h tyopaiva), mut piti pysytella viela hetki hereilla, kun mun autosta yks rengas naytti vahan tyhjalta. Hostdad kavi sit pumppaan sita, ja sano, etta olikin kylla aika tyhja, et tarvi ilmaa, samoin hostmumin. Sanoin sit viela moit hostdadin vanhemmille, kun ne tuli tanne viikonlopuks ja sit painuin nukkumaan puoli kakstoista.

Lauantaina heratyskello oli herattamassa 4.30am, ja lahdin sit jo hiukan ennen viitta ajaan itavalta A:lle. Edelleenkin sato ja ukkosti, ja taalla kun noi tiet on niin huonoja, etta et varmasti naa missa keski- ja reunaviiva menee, niin ei ollu mikaan paras keli. Selvisin A:lle ja sit nokka kohti Cedar Pointia. Ennen kuutta alko jo kivasti valottua ja ei enaa ukkostanu tai satanu niin pahasti, joten oli mukava ajella. Ma piristin itteeni kahella kokis zerolla, ja pari kertaa pysahdyttiin vessaan, kunnes sit hiukan ennen yheksaa oltiin parin mailin paassa Cedar Pointista, ja mentiin aamupalalle subwaylle. Cedar Pointhan on aanestetty monesti Best amusement Park in the World ja sita kutsutaan The Roller Coaster Capital of the World. Cedar Pointiin mentiin jo ennen kymmenta, et piti hetki ootella, kun puisto aukes kymmenelta. Ja vaikka saatiedotukset oli nayttany ukkosta ja sadetta, paiva oli taydellinen! Aurinko paisto koko ajan ja oli sellasta +30 asteen luokkaa! Ja moni oli tainnu tsekkailla saatiedotuksia, koska siella ei ollu paljoa ihmisia. Me kaytiin vaikka kuinka monta laitetta, osaan pysty kaveleen suoraan ja osaan jonotti hetken. Noihin hurjimpiin jonotus tais olla puoli tuntia, ettei sekaan ollu paha. A jatti valista varmaan viis hurjinta, eli menin sitten yksin. Yks iso roller coaster jai valista, Millenium Force, koska kun oltiin jonossa, se jumittu ylamakeen, ja ei jaksettu jaada oottaan. Ja se jumittu jo aikasemminkin, niin ei tienny kauanko siina olis menny. Mutta uskaltauduin yksin siihen kamalimpaan ja hurjimpaan vuoristorataan, mita koko puistosta loyty, eli Top Thrill Dragster. Se on 420 jalkaa korkea ja menee 120 mph eli n. 190km/h. Ja se lahtee ihan pysahdyksista ja saavuttaa ton nopeuden neljassa sekunnissa. Se alku oli ihan kamala, ei sita vauhtia tajua, ottaa vaan mahasta tosi paljon, mut sit sita ylosmenoa ja alasmenoa ei ees huomaa, menee niin nopeesti! Tassa pari videota, mita loysin youtubesta tosta laitteesta!






Sit siella oli paras hevoskaruselli, ne oli laukkahevosia, ja meni paljon lujempaa kun mikaan muu hevoskaruselli! Ja ne hevoset liikku ees taas, niin tuntu kun olis ollu oikean laukkaavan hevosen selassa. Kaytiin siina sit kaks kertaa 8) Ja sit tuli maailmanpyorassa kaytya, ajelemassa autoilla, tormailyautoilla, milla sai tormailla! Siella oli tosiaan tosi paljon noita laitteita, ja oli ihan huippu paiva! Lopussa mentiin siihen rannalle kaveleen aallokoihin, ja lahettiin sit ajaan kohti Clevelandia kuuden maissa, eli kaheksan tuntia siella viihdyttiin. Hiukan reilu tunti meni ajaa hotellille, ja se meijan hotelli oli kylla mahtava! Siella ei tarvinu ite ees autoa parkkeerata, vaan se oli kun elokuvista, etta siella oli autonparkkeeraajat (yhen yon parkki oli 16 dollaria). Me maksettiin veroineen meijan huoneesta 103 ja risat, eli ei paha! Ja meilla oli pieni keittio, olkkari, makuuhuone, missa oli kaks queen size sankya ja kylppari ja vessa. Ihan jees et New Yorkissa maksoin 10 hengen hostellihuoneesta reilu 50 ;)

Oltiin sit niin vasyneita, etta ei jaksettu kun kavella laheiseen McDonaldsiin syomaan. Mut sit katteltiin hotellihuoneessa jotain awardsia, missa nayttelijat sai noita popcornipysteja. Nukkuun taidettiin menna siina puolen yon tienoilla.
Sunnuntaina herattiin kaheksan jalkeen ja lahettiin kymmeneks Rock and Roll Hall of Fameen, siella ei saanu kuvata, muutakun tossa aulassa. Aikas kallis se oli, $22, mutta onneks opiskelijakortilla sai viiden dollarin alennuksen! Siella kierreltiin pari tuntia, se oli iso museo, kunnes sit kappailtiin downtownia ympari. Meilla oli suunnitelmissa menna beachille, mutta sunnuntaina olikin sellanen jaatava +17, eika aurinko paistanu ollenkaan :( Me sit mentiin Hard Rock Cafeeseen syomaan, kun ei siella Clevelandissa sit ollu oikein mitaan, ihan kuollut kaupunki. Siella oli vaan ihan kamalasti otokoita, tollasia isompia kun hyttyset, ja valilla niita porras kymmenittain meijan ymparilla. Ja ikkunat, autot, seinat jne. oli aina niita taynna, yok. Kaytiin sit viela kavelemassa siina satamassa, kunnes lahettiin ajaan takaspain viiden pintaan. Nyt gps ohjas meijat moottoriteitten kautta kotiin, et ei tarvinu noita pikkusia teita ajella. Oli kylla niin hauska reissu, naurettiin ihan tajuttomasti!

Viime yona sit nain unta, etta ajoin autoa, ja sit melkein nukahdin, et pomppasin puoliks hereille, etta enhan ma voi nukkua, kun ma ajan... Tota jatku varmaan tunnin, kunnes sit nukuin loppuyon tosi hyvin. Tosin jossain vaiheessa saikahdin, etta mika mun vieressa on, mutta se olikin vaan Max. :D

Tanaan naapurin lapset oli taalla leikkimassa, joten kattelin kuuden lapsen peraan. Ja sit siihen viela kaks koiraa + siivoojat, niin oli aika tyo pitaa ne basementissa. Varsinkin, kun toi naapurin tytto pelkaa koiria, niin jos naa meni vahankaan sen lahelle, se alko kiljumaan. :D No selvittiin kuitenkin, ja juttelin taas pitkasta aikaa aitin kanssa skypessa! Ja iltapaivalla saksa S tuli playdatelle hostlastensa kanssa, mutta sen nuorempi poika tuli koko ajan valittaan, kuinka P, S ja sen isosisko ei leiki sen kanssa, tai et ne teki jotain. Kylla ne nyt silti sit leikki yhessa pari tuntia, koska S sano, etta voidaan me kotiinkin lahtea, niin se vasta kamalaa oli. Me istuskeltiin takapihalla auringossa, kun nyt iltapaivalla lampes ihan mukavasti toi ilma.

Illaks ei oo mitaan suunnitelmia, voi olla, etta hengaan vaan kotona, tai sit joku soittaa ja tehdaan jotain. Pitais ehka jotain kuntoillakin, jos nyt vaikka jaksais juosta ees pienen lenkin.

Hauskaa alkanutta viikkoa vaan kaikille! Toivottavasti se viikonloppu tulee pian, koska sillon on suuntana Niagara Falls, Canada! :)




3 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

That is SICK! en tajua miten kukaan voi uskaltaa mennä tollaseen vuoristorataan :D

Anonyymi kirjoitti...

Ai vaihteeks taas oli rengas tyhjänä :DD

Näytti hauskalta toi laite :D

enlav kirjoitti...

Riikkaa: No tosiaan sydän hakkas ihan pikkusen ja jalat tärisi :D Mut oli se kyllä niin pelottava, mutta myös upeeta!

Jutta: Niinpä :D Mut hostmumin auton rengas oli kans sillon tyhjänä, mutta sillä oli oikein reikä renkaassa, ei onneks mun autossa, kun Clevelandiin mentiin.