21.6.2011

Niagara Falls, Canada

Perjantaina tytot tuli hakeen mut hiukan ennen seittemaa, ja kokoonpanohan oli suomi x2, ruotsi, saksa ja australia. Pysahdyttiin syomaan taalla Centervillessa Panera Breadiin, kunnes roadtrip alkoi. Lahettiin Panera Breadista puoli yheksan jalkeen, ja oltiin perilla meijan hostellilla Niagaran Putousten lahella Kanadan puolella siina viidelta aamuyolla, eli reilu kaheksan tunnin matka. Pysahdyttiin pari kertaa vessaan, mutta muuten ajettiin suoraan. Pari kertaa tuli noi tietullit, missa pitaa maksaa pari dollaria, kun kaytttaa sita tieta... Ja se nainen siella rajalla oli kylla niin tyly ja kuulosti niin tylsistyneelta tyohonsa, mutta ei siina silti mitaan ongelmia ollu. Ruotsi L:lla ja Australia L:lla ei ollu ees niitten DS kaavakkeet allekirjoitettuina, kun ne oli soittanu CC:lle ja ne sano, ettei niitten tarvi hankkia sita allekirjoitusta.


Hostelli naytti ulkopuolelta aika karulta, ja kun aussi L sille omistajalle soitti, etta oltais nyt pihassa, niin taa kysy, etta voidaanko oottaa tunti, kun se aukee kuudelta, et menkaa vaikka kattoon auringosnousu Putouksille. No onneks se sit tuli 15min paasta, etta paastiin nukkumaan.

Lauantai aamulle meilla oli heratys kymmenelta, mutta kaikki heraili yheksan jalkeen. Meilla oli kuuden hengen huone, joten meilla oli kamppiksena yks tosi mukava tytto New Caledoniasta. Mulla ei ollu hajuakaan, etta missa toi saari sijaitsee, et piti googlailla, mutta siis se on Australian vieressa, tosi pieni saari! Meilla kesti kylla aika kauan paasta liikkeelle, varsinkin, kun tossa meijan kerroksessa oli vaan yks suihku, ja melkein kaikki kavi aamulla suihkussa. Se hostellin omistaja oli kylla tosi hauska ja se just kerto kaikki vinkit, minne kannattaa menna jne. Otettiin pikaisesti aamupalaks omenat ja muffinsit (hostellista siis, aamupala sisalty hintaan) ja ajeltiin ehka 20-25min paahan, mista piti nakya Toronta jarven toiselta puolelta, mutta ei nakyny, vaikka oli aurinkoista. Ja tossa matkalla pysahdyttiin pari kertaa ottaan kuvia, kun ajeltiin siis sen joen reunaa pitkin. Ja oli muuten niin outoa, kun Kanadassa on km/h. Ja ajeltiin tota tieta, ja koko matkan oli 50km, ja oli jotenkin tosi vaikeeta miettia kilometreina. 50 mailia on kiva vauhti, eli n. 80km/h, mutta eihan 50km/h oo mitaan. :D

Sit tultuamme takas noille virallisille putouksille, mentiin ottaan toi vene retki, eli Maid of Mist. Se makso $16,50 ja se menee tosi lahelle putouksia, etta siella kastuu. Oli kiva kokemus, ja tosiaan ne kertakayttosadetakit tuli tarpeeseen :D Vaikka kylla siella jotkut oli ihan ilman niita, ja monet kuvat melkein koko matkan, mut me laitettiin kamerat piiloon jo aika alkumatkasta, koska sita vetta alko roiskuun.

Sit piti kayda ettiin ruokakauppaa, mutta ei loytyny kun 24/7, mutta eihan siella alkoholia oo, mut lahelta loyty alkoholikauppa (miten sita kutsutaan? :D), ja siella oli kans Finlandia vodkaa, Breezereita (mita ei USAsta saa!), Rekorderligeja ym. Ite otin tuttuja ja turvallisia Breezereita, mut ei ne osoittautunutkaan niin turvallisiks, kun ne maut olikin erikoisia. Appelsiini oli enemmankin kun joku smoothie, ja punainen ei ollutkaan vesimeloni vaan mansikka, ja ananas oli island ananas (se oli parasta, kun taas Suomessa en tykkaa siita normaalista ananaksesta niin paljoa). Ja neljantena oli pina colada eli kookos, mutta sita en ottanu. Mutta paras eli lime puuttu :( Tollanen neljan pack (noita sai onneks sekoittaa, et pysty ottaan mita makua halus) makso $9,95 + verot, eli hiukan reilu $10. Ja sille kassalle mille menin, niin multa ei kysytty ees papereita. Saksa J tuli mun perassa, eika siltakaan kysytty, mut muut meni toisille kassoille ja niilta kysyttiin. Ikakriisi vaan pahenee, jos multa ei kysyta ja 23 ja 24 kysytaan... Mut tuollahan on kaikki hinnat Kanadan dollareina, mutta pystyy maksaan USAn dollareilla, kuten me tehtiin, mutta havittiin siina aina vahan rahaa (no itse asiassa kun nyt tsekkasin ton vaihtokurssin, niin eihan se ookaan kun 1US dollar = 0,97 Kanadan dollaria.)

Illalla mentiin ensin yhteen pubiin syomaan vahan, ja meijan huonekaveri tuli meijan kanssa. Ma join cosmopolitanin, mutta se oli tosi pahaa tuolla! Ja sit mentiin Rumours nimiseen yokerhoon nelistaan, kun ruotsi L ja aussi L meni nukkumaan. Ruotsi L anto meijan huonekaveri A:lle sen ruotsalaisen ajokortin, missa silla on ruskeet hiukset (nyt L on siis blondi), kun A:lla oli ruskeat hiukset ja se oli 18, ja Kanadassa ikaraja on 19. Ja silla ei ollu mitaan ongelmia paasta sisaan sen papereilla :D Mentiin tonne yokerhoon kahentoista aikoihin, etta pari tuntia vietettiin siella tanssien, ja se sulkeutu kans kahelta, kuten USAssa naa yokerhot.

Sunnuntaina nukuttiin puoli yhteentoista asti, pakattiin kamamme ja alettiin ajaa kohti Buffaloa. Nyt meilla oli rajalla tosi kiva mies, kuka vaan jutteli mukavia meijan kanssa. Ja vaikka meilla oli alkoholiakin mukana, niin se vaan kysy etta paljonko, ja paasti meneen ilman mitaan tarkistuksia. Buffalossa sitten mentiin Buffalo Wingsien syntymapaikkaan, eli siihen aitoon ja alkuperaiseen ravintolaan. Otettiin 50 siipea, ja kaikki halus tulisuutena mediumin, mika oli lopulta kylla tosi tulista mulle, mutta oli niin hyvia! Ite otin kastikkeeks blue cheese, mika oli tosi hyvaa! Ja sit jaoin N:n ja J:n kanssa mozzarella juustotikut, eli kaikille kaks, ja olin kylla niin taynna, mutta ahh oli niin hyvaa!  Siina sit taas pitka ajomatka kotiin, parin tauon kera ja vihdoin yhentoista maissa olin kotona! Sain kylla kuumeen tossa matkalla, et kun ajettiin takas, alko tuntuun kipealta, ja eikohan sit kuume tullut :( Koko yo oli ihan kamala, olin jaassa ja nukuin tosi huonosti. Onneks en ollut kipea tona viikonloppuna! :)

Oli kylla mahtava reissu jalleen kerran, yks upea paikka lisaa nahty! Ja kuvia tulee sit, kun bloggeri suostuu yhteistyohon.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei hitto oikeesti... Kanadassa?Buffalossa? ja kohta vielä Losit sun muut? :D

enlav kirjoitti...

Jutta: ;)

Anonyymi kirjoitti...

heei, kuinka kauan sulla on vielä ns. jäljellä aupair vuotta tai oloa siellä? :)

enlav kirjoitti...

Alle 2 kuukautta! 12.8 vika työpäivä :)