16.6.2010

Matkalaukkupohdintaa

Olin tossa illan Tampereella, ja voin kertoa, että nyt jalat on hieman poikki, kun on koko päivän kävelly korkkareilla. Ensin ideaparkissa noin neljä tuntia, ja sit Tampereella vielä saman verran. Puol kuuden aikaan saavuttiin Tampereelle, ja lähdin ensimmäiseks Kyttälän kirppikselle. Ihan kiva paikka, kokeilen paria paitaa, mut ei ollu mitään "pakko saada" -juttuja. Yks hieno mekko siellä olis ollu, mutta siinä ei ollu hintaa, ja sen kaupan myyjä ei saanu sen myyntipöydän myyjää kiinni. No säästypä ainaki rahat. Kirppiksen jälkeen suuntasin UFF:iin ensimmäistä kertaa elämässäni (ainakin muistaakseni). Oli siellä ihan kivasti vaatteita, mut aika kalliita verrattuna kirpparikamaan. Yhtä Onlyn mustaa kevät/syksy takkia kokeilin, ja oli ihan hyvä, mutta en viittiny 18 euroa siitä pulittaa. Toki en jokaista vaatetta tutkinu, vaan aika yleisesti pälyilin vähän sieltä ja täältä.

UFF:n jälkeen menin normikauppoihin, mm. Only, Aleksi13, Stockman, Seppälä, Sokos, Jokinen, Anttila, Andiamo ja KappAhl tuli kierreltyä. Andiamossa oli loppuunmyynti 30-80%, mut en silti raaskinu maksaa 25 euroa tavallisista korkkareista. Jokisella taas kokeilin yhtä kivaa paitamekkoa, ja oli -70% alennuksella, että hintaa olis jääny 15e, mutta jätin sen sinne, kun tänään meni kuitenki rahaa jo ideparkissa, ja ens viikolla matkustan E:lle Jyväskylään ja seuraavalla viikolla H:lle Kokkolan seudulle, ja niihinki matkoihin menee kivasti rahaa.

Sitten aupair- asiaan liittyen. Te, keillä on jo matkalaukku, minkä kokosia ne on ja mistä ostettu mihin hintaan? Tein nyt pientä vertailua Stockmannilla, Sokoksella ja Anttilassa, mutta en tullu paljoa viisaammaks. Stockmannilla oli 88l laukku 200 euroa, ja se laukku itsessään jo paino 5,20kg! Eli sit pakkausvaraa olis enää about 18kg. Mutta kovakantisen mä haluan, ja en vetskaria, vaan sellaset klipsu -systeemit! Siel oli myös 120l, mitkä paino vähän enemmän, ja maksa kympin enemmän, mut se tuntu jo ihan tuhottoman isolta! Ei sen laukun kannata turhan isokaan olla, sillä se painoraja on silti vastassa! Sokoksella oli kans 88l laukkuja, 190 euroa. Ja Anttilas oli vaan isoja, mut halvempia,  111l ja 129e. Mutta tuo koko siis kiinnostais, että minkä kokonen kannattaa olla, et 20kg tavaraa saa mukaan. Ei liian pieni, mut ei liian isokaan.

Loppuun kuvasatoa kauniista Tampereesta, ja tietenkin pakolliset kuvat puppeleista! ♥








7 kommenttia:

Anni kirjoitti...

haha, no kommentoin nyt samalla sit tähänkin! :D
mä ostin matkalaukun ihan laukkukaupasta, kun halusin, et joku sanoo millanen on hyvä. x) nelipyöräsestä laukusta menee pyörä helpommin rikki ja kova materiaali on parempi kuin kangas. ja musta on huonon värinen, kun sitä on vaikein tunnistaa. :D
koko oli yli 100l, ehkä 110l (oon laiska, en jaksa kävellä kattomaan:D) Myyjä sano, et sitä kokoa oli myyny paljon niille ketkä lähtee vuodeks johonkin. Hinta oli 109€. toivottavasti noista oli jotain hyötyä. :)

enlav kirjoitti...

Suurin osa laukuista näyttää olevan nelipyöräsiä. Tai noista isoista just.. Paljonko sun laukkus ittessään painaa? Lukeeko siinä, tai ootko punnninnu? :)

Anni kirjoitti...

no meidän vaa'an mukaan se painaa jopa 6kg, mut toivottavasti meidän vaaka vääristää hiukan siinäkin. :/ En lukenu mistään.

enlav kirjoitti...

Ookei =) Eli tollasta 5kg paikkeilla ne suurin osa kovakantisista taitaa painaa. :>

E kirjoitti...

Täällä random lukija kommentoi matkalaukku asiaa. Ekanakin kannattaa ottaa mahdollisimman vähän tavaraa mukaan. Au pair vuoden jälkeen revit hiuksia päästä kun et tiedä millä saisit oikein kaikki tavarat takaisin kotosuomeen.

Jos mitenkään mahdollista niin ota menomatkalle vaan joku vanha laukku ja heitä vaikka täällä menemään ja osta täältä joku hyvä matkalaukku koska jenkeistä laukkuja saa vaan niin paljon halvemmalla (esim. kaveri osti just viikko sitten hyvän Samsoniten nelipyöräisen light weight matkalaukun 89 dollaria, alkuperäinen hinta taisi olla lähemmäksi 300, kiitos outlet myymälät)

Jos kuitenkin haluat ostaa suomesta jo laukun niin suosittelen nelipyöräistä vaihtoehtoa. Rullaa paremmin ja matkalaukun käsittelijät tykkää niistä enemmän niin tulee laukku paremmin perille :D Voit sitten ostaa vaikka sen toisen ja kolmannenkin laukun täältä joihin voit pakata tavarat kun lähdet täältä.

Itse olen ollut jenkeissä taloudenhoitajana nyt 2 vuotta. Tällä hetkellä näyttää siltä että jämähdän tänne niin pitkäksi aikaa että tämä perhe muuttaa Suomeen niin saan kontitettua mun tavarat niiden mukana. Mitään toivoo ei ole saada tätä tavaramäärää edes viiteen tai kuuteen laukkuun ja itsehän en ole edes kova shoppailemaan. Ja muutama laukullinen on jo tuttujen mukana aina mennyt suomeen mutta silti hukun tähän tavaran paljouteen.

Jos päädyt New Yorkin seuduille au pairiksi niin ole yhteydessä, meitä on täällä monia nuoria niin au paireja kuin muutakin sakkia :)

Heidi kirjoitti...

Mie kirjottelin omaan blogiin kun ostin oman laukun. Ostin Jyväskylästä laukkukaupasta, niillä oli tarjouksia juuri silloin, oma laukku maksoi muistaaksen 89 €. Laukku painaa tyhjänä viitisen kiloa. Oon tykännyt paljon tästä laukusta! Laakeripyörät on paremmat kun ns. rullaluistinpyörät (sellaiset pyöreät), kestää paremmin ja rullaa paremmin epätasaisellakin. 4 pyöräinen näyttää miun mielestä helpommin hajoavammalta, ja noita lukkuja oikeasti HEITETÄÄN ja PAISKOTAAN siellä lentokentällä, eli kannattaa valita kestävä.

Tuossa vielä linkki blogitekstiin. http://uuteenmaailmaan.blogspot.com/2010/03/matkakaveri.html

enlav kirjoitti...

E: Kiitos neuvoista! Mun tosiaan pitää ostaa laukku, koska meillä ei oo yhtään matkalaukkua. :D Mahdollisimman vähän yritän tosiaan pakata sit mukaan, sillä tiedän, että USAssa tuun osteleen paljon kaikkee :D

Heidi: Kiitos tosta linkistä! Luen sun blogias, ja oon ton postauksen joskus lukenu, mut enpä muistanu yhtään tuota. Sun laukkus näyttää ainaki näppärältä! :>