8.11.2010

Washington DC

Perjantaina hostdad tuli kymmentä vaille kolme, mut se kävi vielä vaihtaan vaatteet, et pääsin matkaan kolmelta. No joku vajaa 45min matka tonne kentälle on, et ei tarvi ajaa kun paria motaria, mut Daytonin kohdalla on noita tietöitä, joten siellä on kolmen kaistan sijaan vaan kaks kaistaa, ja siellä pääsi eteneen välillä sellasta 20mailia/tunnissa vauhtia, joten jo yhessä vaiheessa aloin panikoimaan, että kerkeenkö mä ajoissa kentälle, kun katoin, et gps näytti mun olevan kentällä 1,5h aikasemmin. No tajusin sit, et joo 3.35pm tarkottaa, et oon kaks tuntia aikasemmin kentällä. :D Eli ei mitään hätää. Selvisin sinne kentän tuntumaan, mut sit ajelinkin kaks kertaa tollasen ison lenksan, kun yritin keksiä minne parkkeerata. En uskaltanu tonne halvimpaan economyyn ensin, mut sit soittelin hostdadille, ja se sano et sinne voi parkkeeraa, niin tokalla kierroksella sit olin menossa, kunnes näin sen full- kyltin. No menin sit seuraavaks halvimpaan, mut se oli puolta kalliimpi, eli $12/päivä. No löysin heti AirTranin check in:in, ja tosiaan annoin vaan ajokorttini, niin sain lentolippuni, kätevää. :p Pääsin nopeesti turvatarkastuksestakin ja sit kävin ostaan Starbucksista sellasen jogurtti -tsydeemin. Se oli kai jotain maustamatonta jogurttia ja tuoreita mansikan palasia, ja sit kannessa jotain kaurahiutaleita tai mitä lie, et niitä pysty siihen kans sekottaan. Ja toi oli vaan hiukan yli kolme dollaria, kun se mun normi smoothie mitä yleensä otan on kai about 4,5 dollaria. Lueskelin sit perjantaina tullutta Entertainmentia odotellessa.

Koneeseen päästiin ajallaan, ja toi ei sentään ollu ihan niin pieni purkki kun millä Daytoniin Nykistä lensin, tos oli sentään kaks - käytävä - kolme. Mä istuin tossa kahen penkkirivillä ikkunapaikalla, ja mun vieressä istu sellanen arviolta alle 30v. nainen, niin vähän juteltiin. Kävi ilmi, että se lentää samalla koneella takasinkin, sekin meni kaveriaan moikkaan Baltimoreen. No lento kesti just reilu tunnin + sit laskeutumiseen menee hetki aikaa. Sieltä sit lähdin suunnistamaan kaikkien muitten perässä ulos, ja soittelin suomi E:lle, että missä päin se on. No se oli siellä matkalaukkujen tulokohdassa odottomassa, ja löydettiin sit sen autokin. Reilu tunnin sieltä tais ajella suomi M:lle North Potomaciin, Marylandiin.

No syötiin ensin vähän leipää ja laiteltiin ittemme kuntoon, ja varmaan ysin maissa lähdettiin sit ajeleen ensin Bethesdan metroasemaa kohti, tais mennä melkein puoli tuntia. Sit sieltä metro Washington DC:hen, menopaluu $6,80. Oltiin tulostettu ilmaiskupongit yhteen baariin ja M oli ilmottanu meijät vip- listallekin, mut sit se olikin K21, et kun paleltiin siinä puoli tuntia pelkillä mekoilla & sukkahousuilla & ohuilla villatakeilla, niin tuli käännytys. No sit seuraavaa baaria ettiin, ja sinne sit jonottaan taas joku puoli tuntia, mutta sinne pääsi 18 vuotiaatkin, tosin se sit maksoi $20, ihan törkeen kallis. Pääsitin sisään siis joskus kahentoista aikaan,  ja se oli ihan täynnä ihmisiä, siellä mahtu vaan tanssiin kylki kyljessä. Tosin noi oli ollu siellä aikasemminkin, ja sano, että sillon oli vielä enemmän ihmisiä. Mä olin siellä ihan törkeen väsyny ja sain vielä mahakivunkin, niin lähdettiin joskus puol kahen maissa. Yritin lentokoneessa jo nukkua, mutta enpä saanu unta. Selvittiin metrolle, ja automatkalla sit nukuttiin E:n kanssa. :D Vitsi tuolla on kyllä ihan sikana peuroja, nähtiin ainaki viis, pari jo aikasemmin ja pari majaili melkein M:n pihalla. Ohiossa en oo nähny yhtään, että intona taas kurkin niitä. ;D Oltiin sit kolmen maissa M:llä, et mentiin melkein suoraan nukkuun.

Lauantaina taidettiin heräillä about ysin maissa, ja suomi P olikin jo laittanu viestiä, että monelta ollaan DC:hen menossa. Matkaan taidettiin selviytyä siinä yhentoista maissa, että oltiin kahentoista maissa DC:ssä. Mentiin ensin Old Post Officeen, kun sinne huipulle pääsi ilmaseks, ja käytiin matkamuistokaupoissa. Sit ulkopuolella nähtiin P, ja jatkettiin matkaa muille nähtävyyksille. Tuli siinä sit nähtyä Washington Monument, White House, Lincoln Monument and Jefferson Monument. Se US. Capitol Building nähtiin vaan kaukaa, ja sit jotain muitakin juttuja nähtiin, en vaan muista ja tiedä mitä ne tarkalleen oli. :p Jalka ei vaan tykänny kävelystä, joten oli vähän kivuliasta välillä kävellä. Mentiin sit syömään tollaseen ruokapaikkaan, mis oli monia eri kojuja, me mentiin pizzapaikkaan. Otin kaks juustopannupizzan siivua ja spriten, hiukan reilu $6 oli, mut olin kyllä ihan ylitäynnä noitten jälkeen.

Syömisen jälkeen P lähti kotiinsa, ja me mentiin M:n ja E:n kanssa Madam Tussaudsiin. Normi hinta olis olu $21, ja alettiin jo kaiveleen rahoja, kunnes tajusin kysyä opiskelijalennusta, ja opiskelijoille olikin veroineen $16,22/hlö. :p Ekaa kertaa hyödyin tosta aupair clubin kortista. :) Oli hieno vahakabinetti, nähtiin mm. Johnny Depp (se on ihan sika lyhyt!), Tiger Woods, Tyra Banks, Obama jnejne.! :p Kuvia otettiin aikas tavalla, paitsi ite en pystyny omalla kameralla ottaan, kun patterit oli loppu. Käytin sit E:n toista kameraa, kun sillä oli kaks.

Sen jälkeen lähettiin taas metroileen kotiinpäin, E lähti Bethesdasta omaan kotiinsa ja me M:n kanssa kaupan kautta sen kotiin. Ostettiin viinirypäleitä, tortillasipsejä (tai miks niitä kutsutaankaan) ja nallekarkkeja. Katteltiin sit American Pie ykkönen, kun halutiin joku hauska komedia. Ja tolla M:n perheellä on kauhee kasa dvd:eitä ja sit niillä on vielä wiilläkin jotenkin leffoja. Sen jälkeen oltiin taas ihan väsyneitä koko päivän kävelyn jäljiltä, et mentiin nukkuun jo ennen yhtätoista.

Sunnuntaina herättiin jo ysin maissa uutta kellonaikaa, eli kun kelloja oli yöllä siirretty, niin saatiin yks tunti takas. :p Pakkailin kamat aamulla ja lähettiin sit jossain vaiheessa kierteleen North Potomacin keskustaa ja sit jotain lähiympäristöä. Mentiin Panera Breadiin syömään, ja siellä mulle selvis, että täällä eläimille saa syöttää antibiootteja, että voit sitten helposti saada niitä tuolla mäkkärissä tai missä vaan... Panera Breadissa niillä just oli antibiotics free chickenia. Ja muuten M:kin valitti, että sillä lähtee hiuksia normaalia enemmän sen jälkeen, kun tuli USAan. Eli en oo ainut. Ja en oo ite kuullu ikinä, kun oon aina laulanu vaan autossa radion mukana, mutta USAssa radiokanavat sensuroi kirosanat, f*ck oli yhessä biisissä joku frucking (no joo ei taas mitään hajua miten kirjotetaan), mutta idea kuitenki selvillä? :DD No kuitenkin, kauppojen (hieno huomata kaupassa, että jalka on taas vähän turvonnu, kun ei mahdu vasempaan jalkaan samat kengät mitä sovittelee oikeeseen...) ja muitten jälkeen mentiin M:lle, ja leikattiin mulle sivuottis! =) Mun täytyy ehkä pikkasen yritää ite lyhentää tätä, mutta vielä ainakin oon tyytyväinen, ja hiuksethan kasvaakin niin nopeesti. :p

Kuuden maissa lähettiin ajeleen kohti Baltimorea google mapsin ohjeiden kanssa, kun M:llä ei oo gps:ää. Toiseen suuntaan oli hirvee ruuhka, mutta meijän suuntaan liikenne kulki mukavasti, joten oltiin jo seittemältä kentällä. M vaan tiputti mut kyydistä ja jatko sit matkaa, ja mä lähdin ensin check-in:iin, ja sit törkeen pitkään turvatarkastusjonoon. Se kesti varmaan puol tuntia.. Kaikki oli sit matkustamassa sunnuntai-iltana..No mullahan oli yli kaks tuntia aikaa, joten ei kiirettä ollu, mutta väsyttävää seisoskella jonossa. No turvatarkastuksen jälkeen kävin ostaan mäkkäristä omenamehun, ja kirjottelin kortteja ja lueskelin lehteä sitten odotellessa. Puoli tuntia ennen koneen lähtöä aloin ihmetteleen, että minkä takia ne ei oo tulossa avaan porttia, ja että missä se portti oikein ees on. Et istun tässä D24:sen eessä, mistä sen lennon pitäis lähteä, ja kävelin vielä kerran sitä taulua kattoon, ja lähdin jo takasin, kunnes palasin, että kannattais myös ajatella mitä lukee, että toi D23 vois olla ihan kiva. ;D No ne oli just vasta alkanu päästään ihmisiä koneeseen, että ei mulle kiirettä tullu, mutta pieni paniikki iski. :D No lento meni hyvin, istuin nyt tolla kolmen penkkirivin puolella, ja vielä sillä keskipaikalla. Lueskelin Entertainmentia ja yritin nukkua, mutta eipä tullu uni vaikka väsytti. Kentällä löysin autoni, maksoin kiltisti sen $36, vaikka vähän mietin, että vois mennä painaan sitä nappia, et olis vasta just tullu. Mutta aattelin, että varmaan joku olis huomannu ja tullu jotain sanktioo, ja mä halusin vaan nukkuun. Et kahentoista maissa olin kotona, joten suoraa nukkuun. :p

Aivan täydellinen viikonloppu takana, oli ihanaa puhua koko viikonloppu vaan suomea, ja hengailla muutenkin parhaassa seurassa! :) Joten iso kiitos M, E ja P! <3 Huomenna yritän tehdä oman postauksen ihan noista kuvista, kun nyt haluan saada tän vaan julkaistua, että tiedätte mun olevan hengissä, kun ei oo kolmeen päivään tullu tekstiä ;)

PS. Mulla ei oo enää huulirasvaongelmaa, kun täältähän saa tota Nivean normihuulirasvaa, eli jes! =) Jotenki olin ajatellu, et Nivea ei olis kansainvälinen... :D

13 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Hei, tuli tästä muuten mieleen et minkä verran sieltä löytyy noita baareja, mihin pääsee 18-vuotiaatki? :)

Laura kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Janiika kirjoitti...

Siis laulajat joutuu must tekee kaks versioo lauluista mis on kirosanoja; esim billionaire biisissä fucking on korvattu freaking-sanalla. Ja esim Lily Allenin Fuck Youta täällä ei saa radiossa soittaa ollenkaan.

enlav kirjoitti...

Laura: Riippuu kaupungista, mutta aikas vähän noita K18 baareja tuntuu olevan..

Janiika: Joo no oon huomannu, ettei oo paljon Liyn biisiä kuulunu. :D Mietittiin just M:n kanssa, että mitenköhän ne sen sensurois. :DD Jokaisen sanan ;D

Emma kirjoitti...

Mitääh, ihan outo toi sensurointihomma :DDD Huhhuh!

Kuulostaa mahtiweekendiltä! Tuskin maltan oottaa, et iteki pääsen vierailemaan pääkaupungissa :)

enlav kirjoitti...

Emma: No aijaa. :D Niin kuinkas pitkä matka sulta olikaan DC:hen? :) Meinaan aion ulla vielä uudelleenkin vuoden aikana M:n luokse vieraileen, niin voi sit treffailla. :p

enlav kirjoitti...

Emma: No aijaa. :D Niin kuinkas pitkä matka sulta olikaan DC:hen? :) Meinaan aion ulla vielä uudelleenkin vuoden aikana M:n luokse vieraileen, niin voi sit treffailla. :p

enlav kirjoitti...

Emma: No aijaa. :D Niin kuinkas pitkä matka sulta olikaan DC:hen? :) Meinaan aion ulla vielä uudelleenkin vuoden aikana M:n luokse vieraileen, niin voi sit treffailla. :p

enlav kirjoitti...

Emma: No aijaa. :D Niin kuinkas pitkä matka sulta olikaan DC:hen? :) Meinaan aion ulla vielä uudelleenkin vuoden aikana M:n luokse vieraileen, niin voi sit treffailla. :p

enlav kirjoitti...

Emma: No aijaa. :D Niin kuinkas pitkä matka sulta olikaan DC:hen? :) Meinaan aion ulla vielä uudelleenkin vuoden aikana M:n luokse vieraileen, niin voi sit treffailla. :p

enlav kirjoitti...

Emma: No aijaa. :D Niin kuinkas pitkä matka sulta olikaan DC:hen? :) Meinaan aion ulla vielä uudelleenkin vuoden aikana M:n luokse vieraileen, niin voi sit treffailla. :p

Emma kirjoitti...

Mullon tunnin ajomatkan päässä D.C. :) Säpäs innostuit kovasti laittaa saman kommentin ;D

enlav kirjoitti...

Joo no bloggeri vähän sekoili, ja päätti sit laittaa "pari" kertaa. :D