22.1.2011

Mansikkakääretorttu

Vastahan mä pääsin edellisestä nuhasta/kurkkukivusta/yskästä eroon, kun eilen iski nuha uudelleen. Ja kurkkua kutittaa aina välillä ihan hulluna. Edellisyönä nukuin tosi huonosti, tai heräsin joskus kahelta, enkä meinannu millään saada enää unta. Ja täällä oli aamulla -16 astetta pakkasta! Ja lasten koulut peruttu, kiitti! Lunta ei siis enää satanu, eilen sato ja kaikki meni kouluihinsa. Hostvanhemmatkin ihmetteli, että miks ihmeessä ne nyt ne on perunu. Ja ne kaikki oli kaheksalta heti hereillä. :D No katteltiin sit rennosti telkkaria ja joskus aamupäivällä leivottiin hosttytön kanssa mansikkakääretorttu! Ja päätin sit jatkaa kokkailua ja tein perunamuussia. Eli lounaaks oli perunamuussia ja kananugetteja, mutta voi että kun P:llä ja S:llä oli ongelma ton syömisen kanssa. P nyt söi perunamuussin reippaasti, mutta sitten se alko höpöttään tätä oon kasvissyöjä kuten mun tätikin -juttua ja S:n mielestä se perunamuussi oli kamalinta mitä se oli ikinä syöny. Kun ei noi vanhemmat käske noita syömään mitään muuta kun mitä ne haluaa, niin tänään sit ilkeä aupairi käski syömään lautaset tyhjiks. Kyllä ne kaiken sit lopulta söi. :D

Lähettiin sit ulos ja sinne selvittiin jopa isommitta ongelmitta. Tosin nää pohti, että myrkytin sen ruoan ihan varmasti, kun S valitti että sen mahaan sattuu. Sitä sattuu aina mahaan kun se joutuu syömään jotain mitä se ei halua. :D Laitoin babylle T:n talvikengät, ja kyllä se niillä pysty vähän käveleen. Joten se tais päästä ekaa kertaa tonne lumeen ihmetteleen, aina ollu vaan rattaissa. No hetkeks kun käänsin selkäni niin se onnistu kaatuun ja löi nenänsä, että sai pienen naarmun, mutta ei sitä pahemmin sattunu, kun nopeesti lopetti itkemisen. Se kävi laskemassa pulkalla P:n ja S:n kanssa, kun ne meni pulkkaileen, kun siellä oli noita naapureitakin. Ja siitä se tykkäs, mut sit kävin laittaan sen sisälle nukkumaan, ettei se vaan kylmety ja se oli jo väsyny.

Illalla olo ei ollu hyvä, joten jäin vaan hengaileen kotiin. Hostdadin vanhemmat tuli ja sen nuorempi veli, kun tänään on S:n synttärit! Ja tän hiton nuhan takia nukuin taas huonosti, heräsin monta kertaa ja nyt sit heräsin kaheksalta vapaapäivänä!! Ja suu ihan kuiva koko ajan kun joutunu yön hengittään suun kautta kun nenä ei toimi :(

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka sä handlaat noi ongelmatilanteet, kun lapsi ei syö sun ruokaa ja yks tahtoo ulos ja yks jäädä sisälle? Kuinka helposti ne uskoo sua, kuinka helposti ne on ottanu sut täysvaltaseks perheenjäseneks, et sua totellaan ihan niiku vanhempiaki?

Hmm mietityttää nää:/ Ja sit se, että jos ootte menny koko perheen voimin ulos syömään, niin maksaako ne sun safkat?
Ja ootteko tehny perhelomia? Maksaako ne sunkin loman?

enlav kirjoitti...

Ano: No riippuu lapsesta, tilanteesta ja päivässä :D Nää on ottanu mut tosi hyvin osaks perhettä, et ainoot ongelmat on ollu hosttytön kanssa. Mutta kyllä ne aina saa kuunteleen, viimestään äitille tai isälle soittamisen uhkaamisella ;)

Siis joo kun mennään ulos syömään, niin maksaa munkin ruoat. Ja no eka loma hostperheen kanssa on tulossa ens kuussa, ja no me ajetaan sinne, ja sit meillä on joku hotellihuone tai pieni asunto, en nyt ihan selvillä oo, mutta noi sen hoitaa :) Mutta ite oon kyllä tietenkin valmistautunu maksaan omat pääsylippuni minne mennäänkään.