27.5.2011

Bakteeri vai virus?

Nyt on sit hostmumkin saanu kurkkukivun ja kuumeen, ja yritetaan pohtia, etta onko virus- vai bakteeriperainen. Hoitamattomalla strepkok A bakteerilla (eli angiina?) voi olla jalkiseurauksia, jotain tosi vakaviakin (mun ei kannattais lukee naita jalkisairauksia, koska sit oon varma, et itella on). Mut en nyt viittis menna maksaan taas $35 siita, etta meen tonne laakariin kaymaan ottaan naytteet. Hostmum sano, etta voin ihan suoraan ottaa antibioottikuurin tietamattani, etta onko mulla bakteeriperainen vai ei, koska ei siita nyt pitais olla mitaan haittaa. Mut en ma nyt turhaan haluais ottaa antiobiootteja kymmenta paivaa kuitenkaan. Jos mulla olis nuha tai yska, niin sit vois olla aika varma, et on virusperainen, mutkun ei oo. Eli en nyt sit tiia mita pitais tehda. Toi kurkkukipu alko aika yhtakkia tiistai-keskiviikko valisena yona, keskiviikkona aamupaivalla tuli myos yli 38 kuume mukaan, mun imusolmukkeet on turvonnu (no ne kylla turpoo aina jos on nuhaakin vaan). Tanaan on kylla jo tuntunu vahan paremmalta, nyt oon pystyny jo syomaankin ilman kamalaa kipua. Vaan nieluviljelyllahan sen ihan oikean tuloksen saa, mutta any ideas?

Tanaan sain postissa parikin nimpparikorttia (enolta muuten tuli jo pari paivaa sit), mummilta ja mummulta, ja mummun kuoressa oli viela $25! Thanks! Ja naapuri soitteli, ja ma lupauduin kissavahdiks taks viikonlopuks, et kayn pitaan sille kissalle vahan seuraa, kun ne lahti Illinoisiin, kun naapurin miehen perhe asuu siella. Ja tanaan on pakko paasta talosta ulos, niin pitais menna itavalta A:n kanssa tsekkaan Hangover 2! Ootan sita niin paljon, parasta olla hyva!

Muuten taa paiva meni silti vaan sohvalla loikoillessa, puhuin Essin ja Jutan kanssa skypessa, kirjotin Jutalle kirjeen, ja sita kirjottaessa tajusin, etta enhan ma voi matkustella Suomessa mihinkaan, jos en saa opiskelijakorttia! Koska aikuisten bussi- ja junamatkat on tajuttoman kalliita! Selailin sit vahan foorumeita ja ehkapa pystyn viela tilaan lukiolaisliiton korttiini uuden tarran, vaikken enaa lukiossa ookaan. Toivottavasti, niin olis elama pelastettu!

Viikonlopusta viela sen verran, et suunnitelmat meni vahan niin ja nain, kun tanaan piti menna kolumbia M:lle yoks, mut se muuttikin sen la-su. Ja hostvanhemmat kysy babysittaan joku hetki, et menevat varmaan jotain taloja katteleen, niin en nyt sit tiia, etta miten tulee viikonloppu menemaan. Mutta onneks maanantaikin on mulla vapaa, kun on Memorial Day, joten on vapaata ihan mukavasti :) Ja paatin, etta nyt saan menna shoppaileen, koska kaupoissa on Memorial Day alet tan viikonlopun, eli pitaahan nyt alennukset menna hyodyntaan! Ja en oo shoppaillu pitkaan aikaan!

xoxo

3 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Lietson nyt sun ylireagointia, mutta hoitamaton angiina voi mennä sydämeen asti. Eli ota se antibioottikuuri ja/tai käy lääkärissä!

Anonyymi kirjoitti...

Jep suosittelen kans käymään mitä pikimmiten lääkärissä tai ottamaan sen antibioottikuurin. Mulla oli yhessä vaiheessa angiina ja olimuuten aika kauankin kun en heti mennyt lääkäriin. Voi sitä tuskaa. Mutta onneksi siitäkin on nyt päästy, vaikka ei sitä tiiä koska tulee uudelleen :/ Mutta paranemisia!

enlav kirjoitti...

Anni & Ano: Joo kyllä mä aattelin alkaa syömään antibioottikuuria tänään. Lääkäriin meno täällä on niin kallista, aikaavievää ja vaikeeta, niin ei sinne halua mennä kun hätätapauksissa.