16.5.2011

Suomi on maailmanmestari 2011

Perjantai aamuna tän tunnin aikaeron takia en sit osannu asettaa herätyksiä oikein, kun kännykkä vaihto automaattisesti ja iPod ei. Omat aivotkaan ei sit toiminu ihan täysin, sills eka herätyskello herätti 4.30am, toinen 5.30am ja lopulta sit uudelleen asettamisen jälkeen oikeeseen aikaan 6.30am. Onneks oli myös rannekello, niin pysty aina tarkistaan, että mitä se nyt oikeesti on.

Sillon aamulla sit pakotin itteni ylös, pakkasin kamat ja menin alakertaan (tossa oli seittemän kerrosta, olin ylimmässä ja hissillä piti mennä). Ja mullahan oli kymmenen hengen huone, mut olinkin yksin kahen hengen huoneessa, kyllä kelpas! Kävin seittemältä hostellin ilmasella aamupalalla, muroja, bagel, omena ja appelsiinimehua. Sit kävelin pari blokkia metroasemalle, pienen säätämisen lipun oston kanssa selvisin oikeeseen metroon ja siellä sit istuin varmaan 45min. Pääsin perille O'haren lentokentälle ja sattumalta löysin yhen saksalaisen tytön, joka oli mun kaks aupair koulussa. Se oli oottanu sitä shuttlea jo 30min, joten soitettiin uudelleen kaks kertaa, kunnes se tuli ysin maissa. Samaan aikaan tuli sit pari muutakin saksalaista, ja saavuttiin tonne Comfort Inn hotelliin tyylikkäästi myöhässä.

Saatiin nimilaput, täytettiin parit paperit ja etittiin omat ryhmämme. Se oli vaan hetken, esiteltiin ittemme ja sit kaikki yhteen luokkaan kuunteleen säännöt ym. Sit alko eka tunti, mulla oli viittomakieltä. Meillä oli opettajana oikeesti kuuro mies, joten se oli tosi mielenkiintoista. Mut olin kyllä väsyny, vaikka yks virolainen tyttö anto kofeiini pillerin, mut en kyl huomannu eroa. Tunnin jälkeen meillä oli lounas Tiffany's restaurantissa, ja mä söin kanaleivän ja palan kakkua. Saatiin valita aina kanan-kasvis-lihan/kalan väliltä, joten yllättäen valitsin aina kanan. Seuraavaks oli resume writing eli CV:n teon harjottelua. Jokainen tunti kesti siis kaks tuntia, kymmenen minuutin tauolla.

Seuraavaks oli American history 1920's ja sit Marketing. Kaikki tunnit oli mielenkiintosia, mut kaks tuntia on pitkä aika.
Dinner oli taas Tiffany's tien toisella puolen, ja nyt oli riisiä, kanaa ja salaattia (joka ruoan kans oli myös salaattia) ja jälkkäriks samaa kakkua. Sit oli onneks vapaaehtoinen leffa, mut me mentiin nukkuun Suomi T:n kans. Tai kyl me juteltiin ja katteltiin telkkaria omista ihanista queen sängyistämme yhteentoista asti. Ja alunperin ei oltu samassa huoneessa, mut yks ruotsalainen kysy T:tä vaihtaan huonekortteja, et se pääsi kaverinsa kanssa, ja oltiin sit samassa. Ja noi huoneet oli tosi hienot, sängyt oli niin ihanat!

Eilen herättiin ennen kaheksaa, käytiin aamupalalla ja sit ysiltä alko idioms slang and funny phrases, se kesti kolme tunti... Välissä lounas ja sit valokuvausta. Istuin suomi M:n ja saksa J:n kanssa, ja leikittiin vaan kameroillamme. M:n kamerassa oli kaikkia hienoja toimintoja, mitä mun kamerasta ei löytyny. Vikaks oli American etiquette, ja sills tunnilla oli jännät paikat. Suomen peli alko jo edellisen tunnin lopussa, jolloin ruotsi johti 1-0. Just ennen tunnin loppua Suomi tasoitti, ja kun nähtiin ruotsin tyttöjä käytävässä, piti heti valasta niitä. Tolla vikalla tunnilla istuin saksalaisen pojan ja tytön pöydässä, ja seurasin pelin tilannetta iltalehden sivuilta, kun ne päivitteli parin minuutin välein. Huutelin sit aina Suomi T:lle toiselle puolella luokkaa tuloksia, ja saksalaiset ei päässy yli kaks-yks tilanteesta, kun se kuulosti niin hauskalta. Ja ennen tunnin loppua sieltä tuli maailmanmestaruus Suomelle! Ihanaa leijonat ihanaa! Vessaan mennessä ruotsalaiset oli aika nyrpeinä ja käski meijän olla puhumatta :D

Lopuks saatiin todistukset, jotain välipalaa ja pääsin ekaan shuttleen, kun ei se ollukaan vielä täynnä. Alussa odottelin, et keillä on kiire lennolle, menis sillä, mut ei väkisin. No kävi sit ilmi, et yks saksalainen, joka oli kans siinä shuttlessa, aiko yöpyä samassa hostellissa, joten mentiin sit yhessä sen ja toisen saksalaisen, joka asu Chicagossa metrolle ja tultiin downtowniin. Me tultiin vaan hostellille jättään kamat, mä olin nyt 10 hengen huoneessa, ja siellä oli tyttö Etelä-Koreasta, ja sen kaveri opiskelee parhaillaan Lappeenrannassa :D Mä jätin kamat vaan huoneeseen ja lähettiin sit ton saksalaisen kanssa kiertään downtownia. Me käveltiin ihan sikana neljän tunnin aikana, käytiin mm. Hard Rock Cafeessa, John Hancockissa, tosin vaan vessassa yläilmoissa, Millenium Parkissa kuvaileen sitä hopeista beania ja otettiin paljon kuvia. Kymmenen maissa yritettiin löytää mäkkäri, mut kaikki ne oli sulkenu viimeistään kymmeneltä... Löydettiin sentään ruokakauppa, ettei tarvinu nälkään kuolla. Puol yhentoista maissa tultiin hostellille nukkumaan.

PS. Täällä tuulee tosiaan ihan hitosti, joten jäädyin mun mekossa ja legginseissä, mutta muuten ihana city, samantyylinen kun NYC! Voittaa Washington DC:n!

Ei kommentteja: