24.2.2011

Matkakertomus Orlandosta

Torstaina tolla tokalla uintireissulla löydettiin toi isompi allas, missä on rantakin! Ja too oli vielä paljon lähempänä kun se eka allas. Kulutettiin siellä varmaan pari tuntia, sit hotellille suihkuun ja vaihtaan vaatteet, ja seittemäks Disney hotelliin dinnerille. Se oli tosi siisti hotelli ja siellä oli buffet, mäkin jopa löysin hyviä ruokia, makaronia jossain kastikkeessa kera pakasteherneiden, lihapullia, paistinperunan tyylisiä perunoita ja hedelmäsalaattia. Ja jälkkäriks vaikka mitä suklaakakkuja ja muffinseja ja ihmeellisyyksiä. Ruokailua kyllä vähän haittas päänsärky, en tiiä olinko saanu sen auringosta.

Perjantaina sit mentiin Universal Studioille ennen kymmentä, ja vaikka parkkeeraukseen jouduttiin venaan, niin itse puistossa ei ollu tuhottomia jonoja. Kyllä me Disasteriin taidettiin jonottaa melkein puoli tuntia, niin joihinkin oli vaan joku 5min. Tuollahan ei olla keskitytty niinkään hurjiin/erikoisiin laitteisiin, vaan lavasteisiin. Siisteimmät mun mielestä oli Jaws, tollanen veneajelu, missä hai yritti hyökätä. Ja ne lavasteet ja kaikki, wau! Ei voi muuta sanoa. Toinen, mistä tykkäsin tosi kovasti oli Twister, et seistiin katsomossa ja lavalla oli lavastettu huoltoaseman piha, ja näytettiin kun tornado tuli. Ja mekin siis saatiin vettä päällemme ja kovaa tuulta. Simpson simulaatio -laite oli kans siisti (eli istutaan vaunuun ja se vaan kääntelehtii vähäsen, mutta screenillä mennään kun vuoristoradassa ties miten päin). Se oli niin siisti, mutta itsehän sain siitä pahan olon, joten loppuajan vaan toivoin sen loppuvan, olin silmät kiinni ja hengitin syvään. Myöhemmin kun hostdad oli menny sitä kokeileen kans, niin sekin oli saanu huonon olon, vaikka ensin naureskeli mulle. :D

Shrek 4D oli siisti ja Revenge of the Mummy (vuoristorata pimeessä) oli aika jännä! Ja käytiin söpö ET -lasten vuoristorata, mihin myös T pääsi ja Men in Black Alien Attackissa käytiin ammuskelemassa vähän örkkimörkkejä. Puisto sulkeutu jo kuudelta, mikä oli vähän tylsä juttu. Kotimatkalla käytiin hakeen kiinalaista ja pitsaa, ja olin kyllä väsyny, sillä painuin jo puol ysi nukkumaan. Tosin sain unta ehkä vasta joskus kymmeneltä, kun baby rääky toisessa huoneessa, se oli eri mieltä nukkumisesta.

Lauantaina herättiin hiukan ennen kasia ja selviydyttiin Island of Adventures -puistoon (toinen osa universalia) puoli kymmeneks. Ensiks suunnattiin Featuring the Wizarding World of Harry Potter -osioon, ja se oli kyllä niin hieno! Siellä oli tehty toi Hogsmeade Village (ei muistikuvaa mitä se on suomeks), mikä oli niin hieno! Ja siellä sain kokea parhaan ajelun ikinä! Harry Potter and the forbidden Journey:hin jonotettiin kevyt 75min, mutta se jono liikku koko ajan, joten ei tuntunu pahalta. Ja osa jonotuksesta tapahtu siellä linnan sisällä, missä oli tehty taulujen kuvista liikkuvia (ja ne hahmot liikku taulusta toiseen, ihan kuten leffoissakin!). Ja se itse rata oli wau. En oo ikinä ollu siistimmässä laitteessa, ja samaa sano mun hostvanhemmat. Se oli kans simulaatio, mutta siinä se vaunu liiku myös oikeesti, että välillä oli realitya ja sit vaan screenillä kuvaa. Hyihyi siinä oikeessa radassa mentiin jättiläishämähäkkien ja ankeuttajien ohi, ja sit simulaatiovaiheessa (en ees tiiä onks tää oikee sana, tai miten ikinä kirjotetaankaan) tuntu oikeesti lentävänsä Harry Potterin perässä luudalla! Se oli vaan jotain niin käsittämättömän siistiä, kaikkien pitäis kokea toi! Ja ostettiin me sit butterbeerit, eli suomalaisittain kermakaljat, mitä Harry ja muut juo aina tuolla kylässä käydessään. Ja nyt voin sanoo käyneeni kaikissa näissä suurimmissa Harry Potter -paikoissa, kun tuli toi puisto tsekattua, oon käyny King's Crossin 9 3/4 laiturilla ja Christ Church Collegessa!

Ja tosta hyötyy, et on lapsia mukana, kun me kaikki jonotetaan, ja sit se kuka jää lasten kanssa odotushuoneeseen, pääsee sit jonon ohi kun muut tulee pois ja ottaa vielä kaverikseen 2-4 ihmistä (riippu laitteesta). Eli mäkin kävin ton Harry Potter lennon kaks kertaa ja parissa muussakin. :p Käytiin myös toisessa tollasessa liikkuvassa simulaatio laitteessa (Simpsonissa ei siis liikkunu oikeesti ollenkaan paikaltaan), The Amazing Adventures of Spider-Man. Se oli kuulemma hienoin juttu ennen kun Potteri tuli, ja olihan se hieno, mutkun oli ensin käyny hienomassa, niin ei ollu niin amazing. Illalla lähettiin jo seittemän jälkeen ajaan Disneyhotellille syömään, mutta tohon matkaa meni sellanen 75min, kun oli törkeet ruuhkat. Toi oli kans tollanen Disneyhahmo buffet illallinen, ja paljon parempi kun toi eka paikka missä oltiin!

Sunnuntaina sit mentiin jo heti kaheksaks Disneyworliin Magic Kingdomiin. Siellähän siis parkkeerataan aika kauas puistosta, että ensin mennään tollaseen pieneen "junakärryyn" (vähän sellanne miten ne kuljettaa lentokentillä laukkuja koneisiin ;)), mikä vei tollaseen junaan, mikä sit vei sinne puistoon. Eli kyllä tuolta parkkipaikalta pääsy puistoon kesti sellasen 10-15min.

Heti ensimmäisenä sieltä pilkisti Tuhkimon linna ja voi että kuinka ihana toi koko puisto oli, niin söpö! Noi muut lähti meneen yhen aikaan, mutta mä jäin kierteleen puistoa, ja noi sit tuli takas puoli ysin maissa. Parhaat laitteet oli tollanne tukkijoen tapanen, mut se oli jännempi kun Särkkiksen tukkijoki, toi meni lujempaa ja oli enemmän mäkiä. Ja sit tollanen lentokone "karuselli", mihin piti ottaa hissi, koska se oli tuolla yläilmoissa. Ainakin yksin mentäessä se oli jännä, pelkäsin! :D Kaikki muut lähti yhen aikaa hotellille lepäämään, joten mä jatkoin sit yksin puistoon tutustumista, kunnes ne tuli takas puoli yheksältä. Toi puisto oli auki kahteentoista asti, eli kevyt 16h tuli siellä käveltyä. Jos oltais asuttu Disney hotellissa, niin oltais voitu olla siellä kolmeen asti ;) No eiköhän tossa ollu jo ihan tarpeeks, kyllä jalkoihin pikkasen sattu toi kävely loppuajasta.

Maanantaina sit heräiltiin siinä ysin maissa ja pakkailtiin kamat, et yhentoista aikaa lähettiin ajaan takas Ohioo kohti. Alussa ajettiin neljä tuntia putkeen, kunnes pysähdyttiin syömään Chick-fil-A:hin. Maistoin siellä ekaa kertaa crispy chicken salaattia, ja oli tosi hyvää! Seittemän aikaan illalla oltiin Altantassa, Georgiassa, missä mentiin hostdadin kaverin luo syömään pitsaa. :D Vitsi tuollakin oli vielä ihanan lämmintä, sellasta melkein 20 astetta celsiusta kaheksalta illalla. Oli masentavaa tulla kotiin, kun tiesi lämpötilan laskevan koko ajan. Saavuttiin sit puoli viideltä tiistaiaamuna kotiin, ja painuin jatkaan unia. Heräilin sit yheksältä, ja lapsethan oli menny jo kouluun ja hostmum oli hereillä vauvan kanssa, mutta meni sit mun herättyä jatkaan uniansa. Tiistai oli aika löysäilyä vaan, kun täällä oli kaikki kotona, ja eihän vauva anna mun tehdä mitään sen kanssa, kun äiti ja isä on saatavilla. :D

Lähdin sit viiden jälkeen salille treenaileen puoleks tunniks ja illalla mentiin tonne Fricker's:iin syömään, kun hostmumin sisko, sen mies ja lapsi oli täällä käymässä, ja samoin sit sen veli ja vaimo. Sieltä poislähtiessä käveltiin tota jalkakäytävää parkkipaikalle, ja tsekkasin just jotain iPodistani, ja kävelin ihan suoraa päin tolppaa... Puolustukseks voin sanoa, että se oli tosi ohut tolppa ja vielä joku vihreä, ja kun oli pimeetä, niin en voinu tietää, että siinä keskellä jalkakäytävää on sellanen.. Sain vähän kuittailua, kun mä olin ainut, ketä oli juonu vettä, kun muut joi kaljaa, ja sit mä kävelen tolppaa päin.

Eilen mulla oli sit normaali työpäivä kaheksasta kuuteen, ja se meni aika nopeesti. Kattelin tiistaina ja keskiviikkona sunnuntain Täykkärit ja kaikki viime viikon ja alkuviikon Salkkarit youtubesta (ihanaa, joku on alkanu lataan niitä sinne sen jälkeen, kun niitä ei voinu kattoo enää ulkomailta katsomosta, ei siis tarvi lataa enää koneelle). Illalla käytiin hakeen mun auto taas huollosta (vietiin se sinne tiistaina, kun pitää taas jotain ääntä), ja toivottavasti nyt pysyis ehjänä.. Menin sit salille spinningiin, ja vaihdettiin kuulumiset itävalta A:n kanssa, kun sekin tuli treenaan. A ei kuitenkaan uskaltautunu spinningiin, mut menin sit treenaan sen kanssa vielä vähän spinningin jälkeen. :)

Tänään aamulla kattelin yhen netflixin leffan, To save a life -elokuvan. Naapuri oli tilannu sen itelleen ja sano et se on hyvä, niin toi mullekin. Se oli kristitty elokuva (sanotaanko se noin, christian movie siis). Ihan jees, en vaan tykkää surullisista leffoista, eikä nyt ollu ihan mun makuun, mutta kyllä sen nyt katto! Sit oonkin siivonnu hulluna basementia, kun Floridan jälkeen mun kamat jäi vaan lattialle ja pöydälle, ja toi olohuonekin oli aika kaaoksessa. Mutta nyt on kaikki kunnossa, ja kahen tunnin päästä lähdenkin ajaan kohti Daytonin lentokenttää hakeen Jutan ja Tiian! <3 Jeee! Ja mun unen on parasta olla käymättä toteen, viime yönä näin meinaan unta, että Jutta ja Tiia tuli, eikä kumpikaan tuonu mulle suklaata tai purkkaa! Jutta toi vaan Aarre arkku pussin, ja olin niin vihanen niille ;) Ja tänään kyllä taas vähän sekoilin, kun panikoin, että kerkeenkö tekeen kaiken ajoissa, niin lämmitin tyhjää mukia mikrossa 1,5min.. Unohdin laittaa sen veden sinne (lämmitän siis babyn maitopullot aina mukissa).. No se kuppi nyt oli vähän kuuma, mutta ei kai muuta tapahtunu. Toivottavasti en nyt aiheuttanu jotain vaurioo tolle mikrolle.

9 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Et sitten enempää viittinyt Potter-landiaa kehua. Vähänkö tekee mieli muuttaa ajatuksia viposta kuukaudesta ja matkustaa takasin Floridaan! Olis aika upee käydä siellä vielä kerran.

enlav kirjoitti...

Heidi: No en mä nyt enempää viittiny ihmisiä tehdä kateelliseks ;)

Anne kirjoitti...

Mä kävin Universalilla 3,5v sitten (ja mekin ajteeiin Cincinnatista sinne, tosi muutaman mutkan kautta ;)) ja sillon ei vielä ollu Pottermaailmaa sielä, epistä :( Mutta kesällä oli hirveesti porukkaa ja jonotettiinkin sit melkein 40 asteessa ja aurinko suoraan taivaalta porottaen kolmisen tuntia yhteen vuoristorataan... :D Onneks muut jonot oli lyhyempiä, "vaan" 40-90min. Jes. Disneyllä ei ehitty käymään mutta oltiin Kennedy Space Centerissä joka kyllä mun mielestä pesi ihan mennen tullen kaikki Heurekat ynnä muut. Toivottavasti oli kiva reissu teillä :)

enlav kirjoitti...

Anne: Kivat jonotusajat.. :D Näköjään ihan "yleistä" täällä ajaa tonne ;) Mut joo huippu kivaa oli! :)

Tiia kirjoitti...

Hei tää ei nyt liity tähän sun matkaan, mutta mietin jos voisit vastata yhteen kysymykseen...
Eli siis olitko käyny vielä ajokortin 2-vaihetta ennen ku lähit sinne USAan? Tai tiedätkö että saako sen kansainvälisen ajokortin, vaikka ois käyny vaan 1-vaiheen ja on vielä se väliaikanen kortti siis?

enlav kirjoitti...

Tiia: Joo mä kävin sen kakkosvaiheen ennen lähtöä, koska mul olis menny 2v umpeen ja sen sisällä pitää suorittaa. Mutta kyllä mä luulen, että saa kansainvälisen kortin ihan ykkösvaiheen kortillakin. Tai siis itse asiassa eihän mulla vielä oo tota vakituista korttia, kun ei ollu sitä 1,5v kulunu väliaikasen kortin saamisesta (tai mikä se aika ikinä olikaan). Että saan sen vakituisen sit viimestään suomeen mentäessä takas :D

Tiia kirjoitti...

Vitsi oot kiva ku vastaat aina kaikkiin kommentteihin!:) Sun blogista on muutenki ollu niin paljon kaikkee hyötyä tässä ku oon omaa aupair-vuotta suunnitellu! Ja nyt oon tosi helpottunu, että ei sitte kaadu tuohon ajokorttiin kaikki suunnitelmat.. onneksi ehin käydä kakosvaiheen vasta ku tuun sieltä :) nii eikö se oo se 1,5v ennenku sitä pysyvää korttia ees saa, ni en kyllä minäkään ehtis saada sitä ennen lähtöö.

Anonyymi kirjoitti...

ootko kuollu vai mitä sulle on tapahtunu?? MISSÄ OLET? ikävä sun blogii ja juttui :(

enlav kirjoitti...

Ano: Sorii, hengissä ollaan, mutta on ollu niin kivaa mun rakkaitten suomityttöjen kanssa, ettei oo ehtiny. Tarkotus olis kuitenkin päivittää blogi ajantasalle parin päivän sisään! :)