18.7.2011

Delfiinit

Tänään heräsin kaheksan massa ja ysiltä oli tossa altaan luona tän paikan ilmainen tervetuloaamiainen, tuli syötyä bagel, muffinsi, omena, appelsiinimehua ja sit mikskä sitä kutsutaan, rapeat reunat ja keskellä hilloa tms. ja yleensä niissä on vielä valkosta kuorrutetta? Oli oikein hyvää!

Ja sen jälkeen menikin sit melkein koko päivä rannalla ja altaalla! Ja aamusta kun oltiin aalloissa P:n ja S:n kanssa, niin yks aalto löi mua naamaan ja saman tien aurinkolasit oli poissa... Ja niitä ei sit näkynyt enää ollenkaan, aallot vei ne heti. Että sinne meni 150 euroa noin vain... Eli heti kun mennään täältä kotiin mun on pakko ostaa uudet lasit ja sinne menee taas rahaa liikaa. Mut ei voi kun itteä syyttää, en vaan tajunnu et ne aallot tulee noin hirveellä voimalla noin lähelle rantaa. :(

Ja ton päivän aikana onnistuin polttaan koko kroppani... Naama on pahin, oon ihan punainen! Mulla näkyy ihan kauheet bikinirajat :D Ja naamaan sattuu ja jalkoihin joihinkin kohtiin. Kyllä mä laitoin aurinkorasvaa päivän mittaan, mut en näköjään tarpeeksi.

Mutta yks aivan mahtava kohokohta päivässä oli ja sai mielen paremmaksi, meinaan kun oltiin uimassa P:n kanssa, noin 100m päässä delfiinit hyppeli!!! Ensimmäistä kertaa elämässäni näin delfiineja luonnossa, ja olivat vielä niin lähellä, että mä erotin ne delfiineiks ilman laseja! :) Meijän lisäks siellä oli vaan yks Brittipariskunta meijän lähettyvillä vedessä, joten oltiin ainoita, ketkä näki ne. Juteltiin sit niitten kanssa jonkun aikaa, ja ne mm. asuu 10min päässä Williamin ja Katen linnasta. Ja tää hotellihan on timesharer, eli kuka vaan voi omistaa viikon tai kaks vuodesta, ja ne on omistanut jo 12 vuotta, eli joka kesä ne lentää kaheks viikoks tänne.

Päivän aikana tuli nähtyä myös pelikaaneja, ja illalla kun mentiin kävelylle rannalle, nähtiin myös jelly fish (sanakirja sanoo hyytelö kala)! Niihin en halua vedessä törmätä, hostvanhemmat kun oli joskus Puerto Ricossa, niin sellanen puri vai miten ne ikinä hyökkääkään hostmumin mahaan, ja sillä on vieläkin arpi jäljellä. Että se tuottaa kamalaa kipua, en tiiä tosiaan miten, mutta jotenkin :D Ja hyi aamulla nähtiin rannalla pikkiriikkinen rapu! Ja hostdad löysi kuolleen horsecrabin!! Se haisi ihan kamalalle ja noi raahas sen tohon rappukäytävään, minä en siihen koske. Googlailkaa jos ette tiiä miltä näyttää. Ja pienin pelotus on vedessä hyppivät kalat. Eli ihania uintikavereita mulla, mihin ei oo Suomessa tottunut. Noita delfiineja voin ihan mielelläänkin nähdä uudestaan ja vielä lähempääkin, muita eliöitä sit ei kiitos.

Nyt nukkumaan, kello on jopa kymmenen! Koko päivä auringon alla väsyttää niin paljon, ja tietty uitukin on niin paljon. Mut toi aalloissa pyöriminen sai pään sekasin, vieläkin pyörii päässä. Toivottavasti saan silti unta, ettei pyöriminen jatku kun silmät laittaa kiinni.

2 kommenttia:

jossu kirjoitti...

Kutsutaan myös meduusaksi (jelly fishiä meinaan) :D

enlav kirjoitti...

Hei kiitti korjauksesta, ei oo oikein termit mulla hallussa, mutta ei se mitään :D