20.7.2011

Meduusa

Näin yöllä unta, että heräsin kaheksan jälkeen, että olin missannu herätyskellon. No kyllä mä siihen taas heräsin kuudelta, ja lähin sit käveleen rantaan. Nyt ehdin tallustella pidemmälle, ja yhessä vaiheessa näin parin ihmisen tuijottavan merelle, ja siellä oli taas delfiini. Mä näin sen kerran hyppäävän ja sit katos, vaikka odotin kameran kanssa vaikka kuinka kauan, mut se katos sit muualle. Ja siinä aamulla sit kamera hajos osittain, eli yhtäkkiä alko tekeen tota, et kun käännän kameran pystysuuntaan, ruutu tunkeutuu vähän tai melkein kokonaan, riippuen aina kerrasta. Eli nyt pystykuvaaminen on tosi hankalaa, kun usein et nää mitään, niin yritä siinä sit arpoa, että mihin suuntaan linssiä pitää osoittaa... Eli taidan joutua kamerakaupoille täältä päästyäni. Hirvee himotus olis järkkäriin, mutta mä tarvin pienen kameran järkkärin kanssa, koska järkkäriä ei halua ottaa kaikkialle. Eli nyt ekana pakko ostaa hyvä pikkukamera. Ja canonista tykkään, toi kamera on kestäny jotain neljä vuotta? Mutta saa nyt nähdä millasen haluan. Pakko kuitenkin saada uus ennen West Coastia, ettei sieltä jää kuvat ottamatta, jos kamera hajoaa lopullisesti. Kellään kameraehdotuksia? Mun nykysessä kamerassa 8.0 megapixelia ja 10x zoom, eli vähintään tollasia arvoja toivoisin.

No kaheksan maissa palasin takaisin ja ehkä kymmeneltä selvittiin altaalle. Ja taas koko päivä meni altaalla ja meressä. Ja iltapäivällä kun rakentelin T:n kanssa hiekkalinnaa, ihmettelin, että mihin hostvanhemmat oli menossa kiireellä. No hostmumia oli taas sit jelly fish eli meduusa ihan hyvällä suomella sanottuna pistänyt. Luin vähän wikipediasta, että meduusoiden lonkeroissa niillä on myrkkyharpouunoita, mitkä ne iskee uhriinsa. Se meduusa oli vaan osunu hostmumia sääreen, ja hostmum sit pelästy ja lähti uimaan poispäin, ja sit potkas suoraan siihen, että jalkapöydässä näkyy kolme viivaa, mihin se meduusa osu. Siihen pitää laittaa tota jotain ainetta, että myrkky ei etene enempää tai jotain sellasta. Ja nyt kuulin, että esim. Pacific Oceanissa on meduusoja, mitkä tappaa ihmisiä! Ja ne on tosi pieniä, mutta ne tappaa parissa minuutissa. Eli enhän mä uskaltaudu Californiassa uimaan :D

Mitäs muuta tänään tapahtu. Tossa pihassa on lampi, missä elää joku 4-6 kilpikonnaa, ja se yks anto meijän jopa silittää itteään! Tosin aamulla kun yritin ottaa kuvia, ne piiloutu veden alle, mutta myöhemmin ne kaikki otti aurinkoa kuivalla maalla, joten jouduin juokseen huoneeseen hakeen kameran. Seuraava kuvauskohde on pelikaanit ja delfiinit!

Uitiin johonkin viiteen-kuuteen asti, ja sit piti tulla tänne jäätävään huoneeseen. Noi pitää tän huoneen niin kylmänä, että kun tulee altaasta tänne jäätyy pystyyn. No tänään en onneks kai palanu mistään, mulla ja hostmumilla oli hostdadin valkoiset t-paidat päällä, ettei olkapäät/selkä ym. pala enempää.

Nyt kattellaan vaan telkkaria, ja ehkä yritän vielä jaksaa myöhemmin mennä pimeellä käveleen rantaan. Moimoi!

2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

tääl san franessa ei kyl voikaan uida muualla ku järvessä koska toi merivesi on niiin kylmää :DD !

enlav kirjoitti...

No tosiaan nyt kun miettii, niin ei kukaan San Franciscossa asuva hirveesti oo kirjotellu uivansa meressä. Mut mulla lähinnä suunnitelmissa uida Santa Monicassa :)