18.9.2010

Disney Channelia ja suht tylsä lauantai?

Pohdiskelin tässä tänään tätä mun aupairiks tuloa. Sitähän mä oon suunnitellu jo monen vuoden ajan, enemmän tai vähemmän. Ja USA on aina ollu sellanen paikka, mihin oon halunnu päästä. Moni täällä kyselee, että miks oot halunnu USAan? No sinne mä oon vaan aina halunnu, siellä on "kaikki". Pääsy aupairiks ei ollu niin ruusunen kun sen olis toivonu olevan, sillä just nyt on tää lama, mikä on vaikuttanu USAn tilanteeseen myös tosi paljon, eli perheitä on lähteny ohjelmasta lipettiin TOSI paljon. Ite hain ohjelmaan marraskuussa, ja joulukuun lopussa / tammikuun alussa tais olla paperit Bostonissa. Toi odottelu, mitä kesti noin puoli vuotta, oli ehkä kamalinta ikinä! Aina tuli vaan vastoinkäymisiä ja pettymyksiä, ja tuntu, ettei ikinä pääse matkaan. Matcheja mulle tuli kolmetoista, tähän malliin:

1. Andover, MA (äiti, 6v. tyttö ja 4v. poika), maaliskuu
2. Quincy, MA (isä, 10v. poika ja 8v. tyttö), huhtikuu
3. Wayne, PA (äiti, isä, 5v. poika ja 3v. tyttö), huhtikuu
4. Shakopee, MN (äiti (suomalainen), isä, 6v. poika, 4v. poika ja 2v. poika), huhtikuu
5. Washington DC (äiti, isä, 10v tyttö, 8v. tyttö ja 8v. poika), toukokuu
6. North Bethesda, MD (äiti, isä, 9v. poika, 7v. tyttö ja 6v. poika), toukokuu
7. Placitas, NM (äiti, isä, 2v. tyttö ja 2v. poika), toukokuu
8. Carmel, NY (äiti, isä (molemmat suomalaisia), 4v. tyttö ja 8kk tyttö), kesäkuu
9. Gaithersburg, MD (äiti, isä, 6v. poika, 4v. poika ja 1v. tyttö), kesäkuu
10. Brunswick, MD (äiti, isä, 2v. tyttö ja 4kk tyttö), kesäkuu
11. New Canaan, CT (äiti (ruotsalainen), isä, 3v. poika ja 1v. poika), kesäkuu
12. Delmar, NY (äiti, isä, 6v. poika, 4v. tyttö, 2v. tyttö ja 0kk baby), heinäkuu
13. Centerville, OH (äiti, isä, 7v. tyttö, 5v. poika, 2,5v. poika ja 6kk tyttö), heinäkuu

Matcheja siis tuli iso kasa. Perhe 1:sen yhteydenottoa odottelin joku viikon, ja sit soitin toimistolle, ja ottivat sen pois. Jotenkin halusin enemmän perinteisen (tai no kuinka perinteinen äiti+isä enää on, kun puolet aviopareista eroaa...) Perhe nro 4 kanssa laiteltiin sähköpostit, mut en ite oikein innostunu siitä. Perheen 11 äitin kanssa puhuin puhelimessa, mutta olis halunnu lapsille puhuttavan ruotsia, joten juttu kaatu siihen. Perheen 12 kanssa puhuin puhelimessa ehkä huonoiten ikinä, ja siihen se tais kaatua (sekä ne olis halunnu vasta lokakuussa). Ja sit perhe nro 13 tuli salamyhkäisesti, koska en saanu "You have a match" -sähköpostia, vaan perheen äiti oli kirjottanu sähköpostin. Pari kertaa puhuttiin puhelimessa ja puhuin kerran myös LCC:ni kanssa, ja sit oli perhe varmistunu! =)

Lasten ikien mukaan perhe nro 3 olis ollu täydellinen, ja sijainnillisesti 8, 11 ja 5 olis ollu parhaimmat, sillä mun haave oli koko ajan päästä New Yorkiin tai Kalifornian auringon alle. Tai elämä Amerikan pääkaupungissa Washington DC:ssä olis myös kelvannu! Ja noissa tosiaan olis paljon aupaireja, ei olis kavereista pulaa yhtään. Voin mä ihan sanoa, että tietty oon kateellinen niille, ketkä aupaireilee lähellä Nykiä tai Kaliforniassa. Varsinkin yks tyttö, joka asuu Manhattanilla. Toisaalta sillä on suomalainen perhe, että ei siinä tosiaan niin hyvin opi englantia, mutta kyllä mä nyt mieluummin Manhattanin valitsisin 8) Ja tää Centerville on ihan kivan kokonen, mut hienompaa olis, jos olis joku oikein iso suurkaupunki ihan lähellä. Kun lähin suurkaupunki on Washington DC tuolla noin tuhannen kilsan päässä. Tai et onhan nyt Cincinnati ja Columbus isoja, ja kumpaakaan en oo vielä nähny, mitä nyt Columbuksen stadionin, mutta silti. Ehkä nyt kaikki tuntuu tältä vielä enemmän, kun mä haluaisin tehdä jotain iltaisin, mutta ei oo kaveria. Toi panamalainen, joka asuu ehkä mailin päässä tuntuu työskentelevän aina. Ja seuraavaks lähin (20-30min) lähti just rematchiin. Mä toivon todella, että kun ens kuussa toi panamalainen lähtee ja sinne tulee kolumbialainen, että se haluaa hengailla! 8) Nyt on siis iso kaipuu suurkaupunkiin!

Toivottavasti ens viikolla helpottuu, kun on vähän erilaista ohjelmaa tiedossa! Huomenna ollaan menossa perheen kanssa Kings Islandille (iso huvipuisto, googlettakaa). Koko puisto on nyt pari viikkoa suljettuna, mut hostmumin työpaikka käsittääkseni on vuokrannu koko puiston huomiseks, niin pääsee vähän huvitteleen. :) Maanantaina suunnitelmissa olis mennä Kohl's:ille ja Walmartiin shoppaileen (ehkä 10-15min ajomatkan päässä), tiistaina kirjastolle kattoon Leah Stewartin booksingia Husband and wife- kirjasta, keskiviikkona ei mitään ihmeellisiä suunnitelmia, mutta jotain pyöräilyä (jos jalka kunnossa) tai muuta on mietinnässä, kun on lyhyt työpäivä, torstaina ekalle englannin tunnille Fairborneen, perjantai ja lauantai vielä täysin avoinna ja sunnuntaina on LCC tapaaminen, mennään melomaan tai jotain muuta vastaavaa! =))

Älkää nyt pelästykö, että mä synkistelisin täällä ja ei olis kivaa, puran vaan vähän ajatuksia tästä kaikesta! Eilen illalla saatiin taas talo täyteen porukkaa, kun hostdadin veli, äiti ja isoäiti tuli tänne (toi isoäiti on käsittääkseni 95v.!) Ja aamulla tänne tuli vielä hostmumin vanhemmat. Tänään ei oo mitään kovin erikoista tapahtunu, mutta silti kiva rento päivä ollu! Aamulla heräiltiin hostytön kanssa joskus ysin maissa (ja nukuin koko yön täysin rauhallisesti, kun ei tarvinu pelätä hämiksiä, kun ei ollu yksin 8)), ja se lähti sit mun mukaan käymään pankissa nostaan käteistä, ja sit mentiin kirjastolle. Ensin tosin mentiin kiertään kirjaston pihassa oleva koiratapahtuma, siellä näky kaikkia ihania koiria! :) Hosttyttö kävi ilmasessa kasvomaalauksessa, ja saatiin kupongit mäkkäriin, et käytiin kirjaston jälkeen hakeen Mäkkäristä ilmaset pikkupussit omenansiivuja + karamelli dippi. Ne mainosti terveellisyyttä, ja sit tarjoillaan omenan kanssa jotain dippiä. Maistoin sitä, ja oli ihan kamalaa. Söin ihan pelkät omenat, mut hosttyttö kyllä dippaili omiaan. :D Vitsi hosttyttö on aina kyselemässä kaikkea, tuolla koirahäppeningissä se olis halunnu ostaa koiranruokaa (mummun koirille), jäätelöä, popcornia ja jotain koiranleluja. :D Selvittiin ihan kirjastoon, ja siellä olikin sit tuttuja, jotain hostpojan soccer -pelikaverien isiä. Toisen tunnistinkin, mut sit joku toinen mies kahen lapsensa kanssa alko kans kyseleen, et onks hostpoika tulossa pelaan, ja miettiin hosttytön kanssa, että kukahan toikin oli. :D Ikinä nähtykään, mut se tunnisti meijät.

No päivällä sit lähdin uimahallille, ja osasin perille! =) Ehkä 10min menee autolla ajaessa. Toi on kiva uimahalli, siellä on monta rataa, et pystyy ihan uimaan matkaa, ja sit on erikseen lasten leikkiallas, missä on suihkulähde ja jotain leluja + tän isomman altaan yhessä nurkkauksessa on hyppylauta ja iso putkiliukumäki! Ja kiertelin sit vähän sitä paikkaa, niin siellä on tosi hieno moderni kuntosalikin, mitä pystyn käyttään! =) Eli tää tuli kun tilauksesta, ilmanen uimahalli + kuntsali for me! :) Sit siel on myös seinäkiipeilyä, mutta se maksaa, mutta haluan kyllä joskus menn kokeileen! :> Joku 15-20min taisin ihan uida, mut piti vähän varovaisesti mennä, kun jalka kipeilee edelleen (Oon kyllä saanu erilaisia arvioita täällä tosta jalasta ihotautilääkäriltä (hostmum) ja sit joltain lastenlääkäriltä (hostdadin äiti, en kyllä ottanu selvää et onks se jo eläkkeellä), mut silti hostmum on huolissaan ja miettii et joku serkunsiskonkaiman minkä lie en muista vois kattoo tätä, se on fysioterapeutti ymmärtääkseni. Mutta tää jalka on ollu jo tänään parempi kun eilen. Ja mulla on taipumusta ruveta panikoimaan jonkun paikan kipeenä ollessa ihan liikaa, että helposti saan puolet kivusta kuvittelemalla. Tai niin mä ainakin luulen. Mä pelkään kipua, niin sit kehitän heti paniikkia.

Hostvanhemmat ja kaks vanhinta lasta lähti Columbukseen soccer -peliä kattoon, mihin hostpoika oli voittanu liput. Ne olis ottanu mutkin mukaan, mut lippuja oli vaan neljä. Mä olisin halunnu lähtee tutustuun Columbukseen, ja kyselin T:tä (se asuu n. 10min päässä Colmbuksesta), mut eipä se päässy (miks kaikilla on aina jotain???). No illalla lähdin metsästään tota Kohlsia ja Walmartia, mutta en ollu ihan varma reitistä, ja kun se tie oli tosi kapee, ja ykskin mäki oli ihan jätti, päältä näytti siltä kun se syöksyis vaan suoraan alas. :DD Käännyin sit jossain vaiheessa takas, ja ihan hyvä, koska pimeys tuli sit jo aika nopeesti, enkä halua tollasta pikkusempaa tietä ajella pimeellä, kun en oo varma reitistä. :D Ja oli hyvä tajuta, et kappas täällähän on aika hämärää, kannattais varmaan noi auton valotkin laittaa päälle. Täällä niitä ei tarvi käyttää päiväsaikaan, ja en ollu ees varma mistä ne tuli, mutta kyllä mä jollain valoilla ajelin, ja kai ne ihan normivalot oli 8D Menin sit Krogeriin (ihanaa kun ruokakaupat on auki myöhään, toikin kai 24/7h?), ja ostin hiusvärin (pitäis joku päivä värjäillä juurikasvu piiloon. Ja onneks täälläkin löytyy Lorealin Preferencea, millä suomessakin värjäsin) ja sit pussin Cheetoksia. Vitsi parhaita sipsejä vai mitä crunchyja onkaan! Nää on juustolla maustettuja, ihan törkeen hyviä!

Ja vitsi tänään sai taas kokea, että ei tällästä voi olla kun amerikassa! Sillon naapurin lapsen synttäreillä keskusteltiin tosta suomalaisesta juustosta, ja tänään naapuri oli löytäny Finlandia- juustoa, ja tuli sitä mulle tarjoon! Siis naapuri! Rakastan muutenkin tota naapuria, se on niin ihana ja iloinen aina! En tiiä oonko jo maininnu, mutta se on syntyny ranskassa kuten sen mieskin, mutta tän naisen vanhemmat on Madagascarilta! No toi juusto oli kun hyla -juustoa vai mitä se reikäjuusto äiti meillä onkaan ollut, se paha, mitä iskä syö! Et en tykänny, mutta tuo naapuri sano, että se tykkää muutenkin ostella erilaisia juustoja, että kyllä se heillä menee (niillä kans neljä lasta). Mutta olin kyllä ihan myyty, että täällä naapuritkin ajattelee mua! =) Ja toi juusto oli siitä liikkeestä missä käytiin hostmumin kanssa, ja se myyjäkin tsekkas sen asian, mut eipä niillä sillon ollu! Mutta mä haluan nyt sitä oikeeta juustoa, Oltermannia, se on jollain baby muenster -nimellä.

Ja yritin tänään kuunnella spotifyta, mutta eipä tää nyt enää löydä tota, kun oon eri maassa. "Your country does not match that set in your profile." En oliskaan kuunnellu!

Mut oon kyllä niin innoissani tosta uimahalli + kuntosali yhdistelmästä. Arkisin sinne voi mennä uimaan 6.00/6.30am-9.00am ja 6.45pm-8.50pm (+ päivälläkin on, mut sillonhan oon töis), lauantaisin 12-5pm ja sunnuntaisin 1-5pm. Ja hosttyölle puhuin, että joskus meijän täytyy mennä luisteleen, tossa aika lähellä on jäähalli, ja se ei oo ikinä luistellu!!

Sit olis kaikkia kivoja tapahtumia tulossa, mutta en kyllä tiedä vielä yhtään oonko menossa, riippuu monesta asiasta. Ens kuussa olis Kentuckyssa parin tunnin matkan päässä täysveristen laukkakilpailu, olis siistiä päästä kattomaan! Ja maaliskuussa kiinnostais mennä Indianapolikseen kattoon ralleja! Ja maaliskuussa Lady Gaga olis Columbuksessa. :p Plus sitten tuo viikon loma jouluna, ja ennen joulua tulee tehtyä varmaan 1-2 viikonloppureissua jonnekin. Kattellaan mitä tapahtuu. :p

Hei onko tää jo huolestuttavaa kun kattelen vapaa-ajallanikin telkkarista Disney Channelia? :D Oon ihan koukussa Hannah Montanaan, Phineas and Ferbiin ja Sweet life on deckiin. Disney Channel onkin sit melkein ainut kanava mitä katon, en oo kattellu telkkaria paljon yhtään! Noita kanavia on liikaa, kun ei jaksa ikinä selata et mitä kaikkee sieltä tulis.

Teksti on varmasti ihan sekavaa kökköä, mutta en jaksa oikolukea, ymmärtäkää jos ymmärrätte. :D

7 kommenttia:

Krista Lönnqvist kirjoitti...

hei sahan luit varmaa suseten blogii? ku toi sun eka match oli ihan varmaan sen perhe! :D

Laura kirjoitti...

Oliko sulla tarkotuksena lähteä jo aiemmin ku loppukesällä? :) Oon vähän ehtiny noita sun aiempia kirjotuksia lueskella ja jostaki mulle ois jääny tuollanen mieleen :D Mietin vaan että missähän vaiheessa mun kannattais hakea tohon ohjelmaan, ku tähtäisin lähtöä johonki about elokuulle tms :>

Janiika kirjoitti...

Toi New Canaan matchis ois ollu 20 min musta !

enlav kirjoitti...

Krista: Joo toi oli Suseten perhe!

Laura: No mä olisin halunnu päästä matkaan jo kesäkuussa. :/ Mutta onneks nyt pääs sentään ees elokuus! :> Ja nyt on kyllä paras perhe! :))

Janiika: No niinpä!

enlav kirjoitti...

Laura: Jatkoa vielä, unohtu ekasta. Eli kannattaa hakea ajoissa, just vaikka vuoden vaihteen jälkeen, ja jos mahdollista, niin olla avoin tuolla lähtöpäivällekin, jos mahdollista(hieman aiemmin tai myöhemmin), sillä lama on vieläkin, ja en tiiä kuinka helposti perhe löytyy. Toisille löytyy helposti, ja eka match on perhe, ja sit toisil voi kestää pidempään. Riippuu varmaan tuuristakin. :D

Laura kirjoitti...

No hyvä että tosiaan pääsit kuitenki sitten ees elokuussa, parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Tossa päivällä luin nyt enemmänki noita sun aiempia postauksia ja sullapa tosiaankin on täytyny olla sisua ja kärsivällisyyttä tän jutun kanssa, et mitenkään liian helpolla päässy tuon perheen etsinnän kans :/ Mut mahtavaa et löyty kuitenki noin mieluinen ees loppujen lopuks!
Ja juu, täytyy varmaanki tuossa vuodenvaihteen tienoilla alkaa sitten pistämään homma pyörimään, että ei ainakaan sitten olis siitä kiinni että olisin ite jättäny asian liian myöhään, jos tapahtuu jotain yllättävää. :)

enlav kirjoitti...

Laura: Jep, kannattaa ite olla ajoissa! =) Ja kannattaa tosiaan panostaa siihen kirjeeseen ja tehdä aupair -video, ja muutenkin huolella täyttää kaikki paperit! :)