15.9.2010

Teoriakokeen läpäisy

Dataan tässä sängylläni, ja kyttään koko ajan, jos ilmestyy hämähäkki nro 3 kuvioihin. Kahtena edellisenä päivänä datauksen on siis keskeyttäny sängyllä kävelevä hämähäkki. Jos ei nyt kävelis, niin vois harkita nukkuvansa omassa sängyssä. No joo, tänään ei menty ollenkaan kävelylle, vaan harjoteltiin babyn kanssa teoriakoetta varten aamupäivä! Sit baby melkein nukahti kesken maidon juonnin, ja nukku pari tuntia. Hostpojan ensimmäinen kommentti on aina kotiin tullessa:
- "Can I play my wii?".
- "No, you can't. Would you like to play some cardgame with me?".
- "Ou yes I love that game (he is going to start his wii)."
 - "Hmm what are you doing?? I asked you to play card with me."
- "I thought you said kart (Mariokart, wii game)."

Ja sit kun kysyin et mennäänkö pelaan airhockeytä, niin sain vastaukseks, että vaikka tykkääkin jostain pelistä, ei sitä tarvi pelata joka päivä. No hmm eli sun ei tarvi pelata sun wii:täs joka päivä? No se on eri asia. Näin just. :D

Hostmum tuli puol kahen aikaan, ja lähti kauppaan hostpojan ja babyn kans, ja mä jäin harjotteleen teoriakysymyksiä koneella. Sit ku hosttytön bussi tuli, niin lähettiin tonne katsastusasemalle vai mikä se ikinä täällä onkaan. Ensin se nainen kyseli jotain, mistä en saanu mitään selvää, kun puhu niin nopeesti ja jotain asioita, mistä ei ollu mitään hajua. Ja sit piti tehdä toi teoriakoe; siinä oli rivissä ehkä kuus tietokonetta, et pari tyyppiä teki samaan aikaan kun mä. Vähän häiritsi kun ei saanu olla yksin. Ja oliko pikkasen pelottavaa, kun jokasen vastauksen jälkeen se kerto, että oliko se väärin vai oikein. Ja siin oli nelkyt kysymystä, ja kymmenen sai mennä väärin. Mul oli seittemän väärin, ja se loppu sit 37 kysymyksen jälkeen, kun olisin voinu vastata kaikkiin loppuihin väärin, niin olis silti menny läpi. :) Jotkut kysymykset oli ihan helppoja, esim. "Mitä tämä liikennemerkki kertoo?" (kuvassa STOP- merkki). Sit vastausvaihtoehdot oli tyyliin et "vain rekkojen pitää pysähtyä", "voit jatkaa matkaasi", "kaikkien on pysähdyttävä" vai " "sinun on varottava muita, mutta ei tarvitse pysähtyä". No öö mikäköhän olis. Pari kohtaa taas oli ylivaikeit, et kun en ymmärtäny jotain sanaa, niin sit piti veikata. Mut läpi siis meni! =)) I'm so happy!

Tän jälkeen mentiin sit hiukan harjotteleen ajamista (mun auto oli parkissa tuolla ruokakaupan parkkipaikalla, ollu edellisviikonlopusta asti, kun täällä oli sukulaisia, et kaikki autot mahtu parkkeeraan tohon eteen paremmin). Harjoteltiin tota jotain ihme pientä pujottelua, ja hostmum sano et teen sen tosi hyvin, et hän ei osaa sitä ollenkaan (uusi oman ajokokeensa sillon nuorena kolme kertaa :DD), ja yleensä ihmisillä on vaikee tehdä toi. No katotaan vaan et sit ajokokeessa töpeksin ton.. Oli kiva harjotella kauheessa auringonpaahteessa, se auto oli kun sauna, vaik oli ilmastointi, mut se oli seissy jo valmiiks auringossa niin kauan. Sit hostmum sano, et voin ajaa yksin kotiin, et hän menee viel hakeen nuoremman hostpojan. :D Yli kuukaus sitten oon viimeks ajana, mut hyvin se ajo suju kotiin. Enkä ees eksyny, vaik en aina meinaa muistaa, et mikä on se oikee risteys. :p Ja on toi niin ihanaa ajaa automaattia! Parkkeerasin sit tohon eteen, ja aloin sit katteleen, että hmm oikee takarengas on PIKKASEN tyhjä. Hostmum tuli hetken päästä, ja se sano nähneensä sen jo tuolla harjotellessa, et täytyy sanoo hostdadille.

Mentiin sit hostpojan soccer -peliä taas kattoon tohon lähikentälle, ja sen jälkeen syömään taas samaan paikkaan ku viime ke. Söin vielä samaa ruokaaki, eli feta-salaatin ja ranskiksia! =) Ja nyt oottelen et hostvanhemmat saa lapset nukkuun, niin sit hostdad laittaa lisää ilmaa tohon autonrenkaaseen. Mähän saisin jo periaatteessa ajaa, kun tolla kansainvälisellä ajokortilla saa ajaa kolme kuukautta, mutta se vakuutus ei kata sillä ajoa, minkä noi on ottanu. Kun täällä ajaessa pitää aina olla vakuutus! Jos poliisi pysäyttää, niin aina pitää olla näyttää ajokortti ja vakuutustodistus. Jos ei jompaa kumpaa oo -> vaikeuksia. :D

Oon ihan vainoharhanen, katon koko ajan ympäri sänkyä, että näkyykö hämähäkkejä. Vielä kaikki hyvin, toivottavasti myös pysyy näin. Mut jos jään tänne nukkuun, pelkään, että yöllä kun nukun, joku hämis hyppää mun päälle! We will see. Hostpoika kyl jo tarjoutu, kun hostvanhemmat sano, et nuku missä tunnet olos parhaimmaks, et "you can come to sleep with me". :D

Nyt käyn kurkkaan miten tuo renkaan täyttäminen hostdadiltä sujuu, ja sit alan nukkuun, kerranki ajoissa! =)

9 kommenttia:

ainomaaria kirjoitti...

Hieno juttu toi ajokortti. ONNEA :) taalla Kaliforniassa ollaan viela niin jaljessa, etta mulle annettiin sellanen pitka paperilappu kateen, missa oli se joku nelkyt kysymysta ja vaan kuus sai menna vaarin.! Odotin kanssa jotain tiekonetta ja kuvia.. kun jo Suomessakin tehaan niin kirjallinen koe :D ja en tie oonko ymmartany vaarin, mutta kun saisin aikaseks menna sinne uusiks, ni saa menna vaan kolme vaarin siita neljastakymmenesta.! Se kuulostaakin jo ihan mahdottomalta.! :D

Anonyymi kirjoitti...

vitsit, sulonen poika! :D tykkään tästä suinun blogista paljon! kiitos kun jaksat kirjotella tänne:)

Norey kirjoitti...

Aww, suloinen poika :)

Oikeesti vaan halusin sanoa että kiva lukea tämmöstä blogia :) Päivittelet usein ja kerrot siitä tavallisesta arjesta, mistä mie ainakin haluan kuulla (:
Huono puoli on se, että alkaa vähän harmittaa kun ei nyt oo mahdollisuutta lähteä ite :D ...

enlav kirjoitti...

ainomaaria: Kiitos paljon! :) Vitsi jos on tuo 3/40, niin se on jo TOSI vaikee!

Anonyymi: Jep! Aina wii mielessä! Ja kiitos positiivisesta palautteesta. :) Vaikka väsyttäis, niin yritän kirjotella, koska tätä on sit niin hieno jälkikäteen itekin lukea, ja tosiaan kaikki sukulaiset ja kaverit pystyy kuulumiset lukeen helposti, eikä tarvi kaikille yksitellen selitellä. :) Ja hyvä että ihan tuntemattomatkin tykkää :>

Norey: Kiitos! Saako kysyä, että miks sulla itellä ei oo mahdollisuutta lähteä?

Laura kirjoitti...

Oon itekin lähdössä au pairiksi ens syksynä ja itse asiassa oon just tuota CC:n hommaa katellu, se kuulostais aika hyvältä :) Löysin tuossa joku aika sitten tän sun blogin ja oon jo aivan koukuttunu, ihanaa kuulla ihan tavallisesta au pairin arjesta ja oikeastaan aivan kaikesta, kun aattelee et jotain tuollasta mullaki on sitten vastassa ens vuonna :D Ihana blogi, tykkään!

Mut siis, asiani oli nyt tällanen että kansainvälisellä ajokortillako ei saa ajaa kuin sen 3kk? Tiiäks yhtään että saako siitä mitään pidempiaikaisempaa versiota (vaikka sullaki varmaan sellainen olis, jos sais) vai täytyykö USAssa sitten ajaa ihan erikseen ajokortti? :)

enlav kirjoitti...

Laura: Hyvä että tykkäät! =) Siis joissain osavaltioissa saat ajaa ihan vaan tolla kansainvälisellä kortilla koko vuoden, mut esim. Ohiossa täytyy suorittaa paikallinen ajokortti.

Laura kirjoitti...

Aaa aivan, se on sitten siitä kiinni :) Mietinki että oon kuullu jostaki että se olis vuoden voimassa, mut se sitten tosiaan riippuu tosta osavaltiosta. Kiitti tästä :)

Anniinas kirjoitti...

maksoks toi ohion ajokortti paljoki?

enlav kirjoitti...

Anniina: Siis joku hiukan reilu 20 dollaria. :D Mutta en joutunu ite maksaan sitä, kun hostmumin isä makso sen. :D