15.9.2010

Matkakertomus

Nyt vihdoin tulee tää Michigan/Indiana matkakertomus! :p

Eli perjantaina Korea D haki mut vartin yli kuus, ja siitä sit ottaan kolumbialainen M matkaan mukaan! Toi matka on joku 30min, mutta me vähän eksyiltiin (meillä oli gps :D), joten M:ltä päästiin lähteen vasta puol kasi. M:n perheellä on ihan törkeen hieno talo; ulko-ovi on sellanen jättikokonen kaksosanen, ja se talo on ihan kun leffoista uima-altaineen ja kaikkineen. Matkallakin mentiin vähän kiertoreittejä, että oltiin Annilla yhentoista jälkeen illalla. Oli kauhee tuuli ja törkeen kylmä! Kaikki muut siellä oli jo nukkumassa, joten hipsittiin yläkertaan (M ja D nukku vierashuonees ja mä Annin kans sen huonees). Mä ja M oltais viel oltu valmiita lähteen downtowniin bilettään, mut D oli niin väsyny, joten jäätiin vaan nukkuun. Annin kans kyl käytiin nukkuun vasta kahen maissa.

Lauantaina herättiin kasilta ja kymmenen maissa lähetiin käveleen yhteen puistoon/metsään. Siinä matkalla Anni näytti meille ne Scream 4:sen kuvaustalot, missä sitä oli kuvatu vielä kolme päivää aiemmin! :( Yhyy missasin ADAM BRODYN vaan parilla päivällä, so unfair! :/ No puistossakaanei päästy sinne joelle asti, kun jättimäinen puu oli kaatunu polulle. Tehtiin sit U-turn ja lähettiin downtowniin päin. Vitsi rakastan tota kaupunkia, kun se on just opiskelijacity! "Hey girls wrong way, the stadium is that way!". Vitsi koko kaupunki oli ihan sekasin, kun siellä oli kaikki opiskelijat, ja Michiganilla oli football peli Connecticutia vastaan. Noi opiskelijat oli jo ihan täydessä biletyksessä yheltä päivällä, ja ne juhli tuol downtownissa tai siellä ihan lähellä asuntoloissaan tai mitä onkaan. Me käveltiin pitkin ja poikin downtownia ja käytiin syömässä jossain meksikolaisessa ruokapaikassa tortillat, se oli vaan ihan liian tulista! Käytiin myös Museum of Artissa (ilmainen) ja käveltiin sit massan mukana kattoon meno tonne Stadiumin viereen. Käveltiin sit takas downtowniin, ja se oli ihan tyhjä, kun kaikki oli kattoon peliä! :D Annille taidettiin palata neljän jälkeen, jolloin käytiin suihkussa ja nukuin pienet päikkärit.

Puol ysin aikaan lähettiin downtowniin, ensin syömään subwaylle ja sit Necto Night Clubiin bilettään (ennen 11pm ilmanen)! :) Saatiin Annin kanssa mustat raksit käteen (ne kyllä sai tosi helposti putsattua pois, mut täysikäset sai viel rannekkeet, ettei ite pystyny mitään ostaan). D osti mulle kaljan, ja se oli paljon parempaa kun suomessa, join sen jopa kokonaan, kun suomen kaljaa en pysty kun maistaan. Ja se makso $2, eli n. 1,5€. :D M osti mulle myöhemmin Smirnoff Icen, $3,5 (n. 2,8€?), ja tykkäsin siitäkin! Suomessa en oo siitäkään tykänny. :D Mut vitsi oli teini olo, kun piti juoda salaa. :D Ja aina vessaan mennessä siellä oli portsari pyörimässä, niin piti kulkee sillain, ettei se nähny ettei mulla oo rastia eikä rannekettakaan. Mut meno on kyllä erilaista kun suomessa! Tanssilattialla oli varmaan yhtä paljon poikia kun tyttöjäkin (siel oli ihan törkeesti aasialaisia) ja noi miehet on vähän tuttavallisempia kun suomessa; tosin välillä liiankin. Anni ei tullu tanssiin, vaan varaili pöytää, ja kun välillä karkas jotain pakoon tanssilattialta Annin seuraks, niin ei sielläkään päässy kestään eroon. :D Tuli aika monet "Mikä Suomi?" (tosin ei niille kyllä Ruotsi tai Venäjäkään valassu asiaa, voi luoja) ihmettelyt, ja sit toinen oli, että kellekään ei menny jakeluun, että mikä on au pair/nanny. "Niin siis sä opiskelet täällä?". Jossain vaiheessa Annin kaveri J oli tullu kans paikalle (suomalainen au pair kans Ann Arborista, mut vaan Au Pair in American kautta). Yks mies oli hauska, kun sen mielestä kaikki mitä kerrotiin Suomesta, oli aivan mieletöntä. Se jakso ihmetellä kaikkee. :D Juomiakin sit ilmesty siihen pöydälle, mut ne oli sellasia, mistä tiesin maistamattakin, etten tykkää.

Puol yhen maissa lähettiin johonkin cocktail -baariin. Se oli K 21, mut suomi J oli menny joku vkl sinne kavereittensa kanssa, ja päässy sisään, ja se portsari oli ihan ihastunu siihen (J lupautu sen kanssa kahville sunnuntaina ;)), joten meiltä ei papereita kysytty. Oli hauska kattoo, kun meijän jälkeen tuli paljon porukkaa, ja se kysy varmaan lähemmäs kolmekymppisiltäkin paperit. :D Syötiin Annin kans nacho kori puoliks ja juotiin ihan vaan kokista. Pois lähettiin kahen mais kun se paikka sulkeutu, et sit ennen puolta neljää päästiin nukkuun. Btw Annin perheellä ei oo autoo eikä yhtään telkkaria! :o Eka javarmaan vika amerikkalainen perhe. :DD

Sunnuntain mul oli herätyskello puol kasi ja kävin kurkkaan, et onks D jo menny, kun sen piti mennä kaheksaks kirkkoon. Ja olihan se jo lähteny, ja kerkes tuleen jo takasinkin ennen kuin me oltiin valmiita. D kävi ostaan kukkakimpun ja kortin perheelle, ja sit lähettin kymmenen jälkeen. Oltiin sit yhentoista jälkeen Detroitissa, ja käytiin syömässä mäkkärissä ja sit Detroit riverin vai mikä onkaan rannalle vähän kuvaileen! Etittiin bensa-asemaa, ja M meni ostaan ittelleen subwaylta ruokaa, kun ei syöny mäkkärissä, ja mä päätin sit kävellä siihen 100m päähän huoltsikalle, johon noikin oli tulossa tankkaan. Olin ehkä puolessa välissä, kun tajusin, et oon ainut valkonen siellä, ja sain huutelut perääni vähän turhan monelta, et kipitin nopeesti takas autolle. Yritettiin sit tankata siellä, mutta se automaatti ei toiminu, ja ei haluttu siellä kauempaa olla, joten jatkettiin matkaa ettiin seuraava. En muuten enää yhtään ihmettelekään kauhuleffois sitä, et miks niillä ei oo ikinä signaalia! Koska kun ajettiin pe Michiganiin, mulla ja M:llä ei ollu yhtään signaalia! D:n kännykäs sentään oli, mut se tais olla joku erikoinen ;) Ja sit toinen asia on, et nää ei ymmärrä miten moottoritiellä ajetaan. Jos on kaks tai kolme kaistaa, niin ne oikeen puoleiset kaistat on sitä "normaalia" ajoa varten, ja se vasen ohitusta. Ei, nää täällä ajaa puolet tossa vasemmalla kaistalla, ja sit ku joku ohittelee, niin se pujottelee kaistalta toiselle. Eí terve. :D Ja hei M ja D ei tienny mikä on singstar? Eks se oo ihan kansainvälinen juttu?

No Indianapolikseen saavuttin puol kuuden aikaan ja ulkoapäin se hostelli ei näyttäny yhtään hyvältä, mutta sisältä oli jees! Ja henkilökunta oli tosi mukavaa! :) Jätettiin kamat sinne ja lähettiin sit tutustuun downtowniin. Tos hostellin lähistöllä se naapurusto oli aika sotkusen ja epäilyttvän näköstä, mutta downtown oli nätti! Käytiin syömässä Hard Rock Cafeessa (my first time) kanasalaatit, ja hostellille lähettiin yhentoista jälkeen, kun oltiin ihan väsyneitä. Viereisellä kaistalla ajo sit yks auto, mikä oli täynnä ehkä jotain meijän ikäsiä miehiä, niin yks päätti sit kiskasta housut kinttuun ja pyllistellä. D oli ihan kauhuissaan, että Koreassa tässä tilanteessa pitäis soittaa poliisit. :D Noo, ne jatko eri suuntaan kun me, ja päästiin perille hostellille.

Herätyskello oli kasilta, mut vasta puol kymmenen päästiin matkaan. Tosin alakertaan portaita kävellessä ihanat primarkin laatusandaalit päätti lähteä alta ja keräilin portaat melkein alas liukumäkenä 8) Mut ei onneks sattunu, pelästyin vaan kun tajus et nyt lähti jalat alta. :D Aamupalaks ostin Krogerista kanakolmioleivän ja suunnattiin ettiin Indianapoliksen rallirataa. Löyty pienen säätämisen jälkeen, ja oli kyllä hieno! Mentiin sinne museoon, $5 oli sisäänpääsy. Olis ollu kiva mennä käymään ihan siel radallakin, mut se olis vaatinu jonkun bussikierroksen, ja siihen meillä ei ollu aikaa. Suunnattiin sit syömään downtowniin (tosin parkkipaikkaa joutu taas ettiin vaik kuinka kauan, ja kannattais kattoo mihin kadulle sen auton parkkeeraa, ettei joudu käveleen summamutikassa katuja ympäri ettien autoa :D). Käytiin Panerassa (?) syömässä, ja sit nokka kohti Ohioo. Nukuin osan matkaa, ja joku hiukan reilu 2h sieltä tais ajaa. Hieno matka oli! =)

Hintaa tälle matkalle tuli $153,65 (bensa $30,99, parkkimaksut $2,66, hostel $26, autovuokra $90 + kukkanen&kortti $4. Eli ihan ok, toi autovuokra oli vaan alkuperäistä kalliimpi, kun tuli toi pyhäpäivälisä ja sit joku vakuutus.

Ei kommentteja: