7.3.2011

See you in September

Lauantaina nukuttiin niin pitkään kun nukutti, mut mä heräsin jo ysin aikaan. Lähettiin ehkä kahentoista maissa Daytonin downtowniin kävelykierrokselle ihanassa tihkusateessa. Siellä on sama kun Cincinnatissakin, että joen rannassa rappuset menee suoraan veteen ja yks sellanen katoskin oli puoliks veden alla. Onks vesi oikeesti noussu noin hitosti vuosien varrella? Tuskin niitä meinaan veteenkään on rakennettu.

Viiden aikaan iltapäivällä mentiin sit naapuriin syömään, hostmum ja P, T ja baby tuli kans. Naapuri oli tehny tosi hyvää lasagnea, hedelmäsalaattia, nakkikääröjä, juustotikkuja, salaatinlehtiä ja jälkkäriks tiramisua ilman kahvia, nam! Ja täällä meillä oli vierailulla toi yks tuttavapariskunta, ja esittelin Jutan ja Tiian niille, ja se mies oli tosi innoissaan mun suomalaisista kavereista, ja sit keskusteltiin suomalaisista leffoista. Ne oli kuulemma nähny Haarautuvan rakkauden talon (mulla ei ollu mitään hajua, että se on USAssakin näytetty), ja ne puhu kuin outo leffa se on. Toi on just ihana leffa! Ja sit ne oli kuullu tosta Steam of life:sta, eli Miesten vuoro jotain, mutta ei ollu siis nähny sitä.

Illalla katteltiin She's out of my league -leffa, mikä oli hyvä! Ja taas juteltiin varmaan vaikka kuinka pitkään, tosin mä oon ollu varmaan aina se, joka on nukahtanu ekana...

Sunnuntaina lähettiin kymmeneltä ajaan Cincinnatiin, ja mentiin ensin Love Cultureen, ulkomalliin, ja sieltä lähti yhdeksännet kengät mukaan. No ihanat ruskeat balleriinat oli alennuksella n. $25. Old Navysta ostin puolestaan tollasen rennon kesähameen n. $10. Sieltä jatkettiin Eastgate mall:ille, sit Mount Adamsille katteleen Cincinnatin näkymiä (aivan ihana kukkula, missä on jotain kahviloita ym.), mutta oli turhan kylmä. Sen jälkeen kolmannelle mallille, Tricountyyn, mikä on jopa aika lähellä, reilu 30min täältä. Noista kahesta mallista tuli sit shoppailtua vielä vähän lisää; musta huivi ja sellanne pinkkiruutunen huivi n. $3,5/kpl, lilakukallinen toppi n. $5, valkoinen mekko n. $20, kukkahame n. $20 ja valkovihreämusta mekko n. $40.

Oon ostanu tän 1,5 viikon aikana ihan liikaa, ja nyt tänään sitten alkokin kuukauden kestävä shoppailulakko! Ja myös herkkulakko (karkit, sipsit, popcornit, pähkinät ja jäätelö). Ja yritän pärjätä $20/viikko, eli täytyy pysyä neljän seinän sisällä. Ja käydä kuntosalilla, koska se on jo maksettu! Pakko nyt säästää rahaa, sitä meinaan kulu aikas paljon tyttöjen täällä ollessa (ja ei sit yhtään enempää samanlaisia vaatteita osattu Tiian kanssa osaa, ainakin puolet mitä ostin, niin Tiiakin). :D Ja toi bensa on kallistunu ihan hirveesti, sillon tänne tullessa se oli $2,75/gallona ja nyt se on $3,49/gallona. Siis hitto toi bensa nousee koko ajan, niin kohta se on dollarin kalliimpaa.. Yks gallona on siis 3,78 litraa (katoin maitokannun kyljestä), kun iskä on sitä kyselly. Eli siitä voi muunnella paljonko euroissa ja litroissa olis (yks euro on n. $1,3).

Eilen illalla sit pakkailtiin ja leivottiin laskiaispullia! Ei oltu ihan varmoja, että kuulusko niitä leipoa laskiassunnuntaina vai laskiastiistaina, niin leivottiin kuitenkin eilen, ja hyviä tuli! Mutta voi luoja oikeesti paljonko mulla tota tavaraa on kertyny! Lähetin Jutan mukana ton mun ison punasen matkalaukullisen täynnä tavaraa, ja hyvä ettei menny ylipainon puolelle. Saa siis painaa 50lbs eli 23kg ja mulla paino 49lbs, hups! Ja silti suurin osa mun vaatteista ja tavaroista on itelläni täällä. No mut nyt sain sinne meneen kahet uggit, toppatakin ja villakangastakin ja joitain yksittäisiä vaatteita ja pikkuroinaa. Koska en mä nyt enää sit ite täältä lähtiessä voi enempää kun kaks matkalaukkua raahata kotiin. Eli todellakin shoppailulakko tulee enemmän kun tarpeeseen.

Tänä aamuna sit heräsin ite töihin kaheksaks ja tytöt kans laittautu valmiiks. Yheksän aikaan lähdettiin ajaan babyn kanssa lentokentälle viemään tyttöjä (kolme isoa matkalaukkua oli työn ja tuskan takana saada autoon, yks laukuista piti olla etupenkillä). Eka matkalaukkuhan on ilmanen (eli Jutan oma) ja tokalle (eli mun laukulle) tuli hintaa $50, eli ei mikään ylipaha saada täys matkalaukku suomeen. Vitsi oli surullista sanoa heipat tytöille puoleks vuodeks, teki mieli sanoa, että hei unohditteko nyt jotain, kun mä jäin tänne. Mutta iso jätti kiitos tytöille, oli niin ihanaa päästä esitteleen niille tätä elämää täällä ja oli kyllä niin hulvaton puoltoista viikkoa, KIITOS! <3

2 kommenttia:

Jutta kirjoitti...

<3

enlav kirjoitti...

<3 x 100 !