7.10.2010

Kävin tossa kerran shoppailemassa

Eilen menin nukkuun jo kymmenen jälkeen, joten jäi blogin päivitys kesken. Nyt siis eiliseltä tekstiä.

Näistä 25 pennisistä, eli quartereista mulla on nyt seuraavat osavaltiot: Alaska, Colorado, Connecticut, Hawaii, Idaho, Kentucky, Michigan, Minnesota, Nebraska, New Hampshire, New York, Oklahoma, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Texas, Vermont, Virginia, Washington, Wisconsin ja Wyoming. Eli nyt vasta koossa 21/5, ja mulla ei oo ees Ohion kolikkoa. Oon asunu täällä nyt 7 viikkoa, ja kertaakaan en oo saanu Ohion kolikkoa... Hiukan ihmeellistä.. No noitten lisäks on toi perus District of Columbia, joku erikoinen kolikko, missä mies hakkaa rumpuja ja sit Grand Canyonin. Ja hienoimpana kolikkona on toi dollarin kultainen kolikko. Täällähän on siis $1 setelinä että kolikkona, mutta kaikkialla käytetään seteleitä. Noi kolikot on sit harvinaisempia, että niitä saa vaan jostain paikoista, esim. metroautomaatista tai jostain.

Eilen oli vaan puolikas työpäivä, että tossa kahen maissa lähdin autoileen. Ensin menin tankkaamaan autoa ekan kerran yksin (tankki oli hiukan alle puolivälin, mutta mä tykkään et se on yli puolenvälin ;)). No hitto ei se toiminu samalla tavalla kun viimeks hostdadin kanssa tankatessa. Menin vielä ihan samalle automaatille, ja kun painoin sen kahvan pohjaan asti, niin aina loppu bensan tulo. Sitä piti pitää puolessa välissä, ja jos paino taas vähän liikaa, niin naksahti ja loppu. Kun sen piti mennä niin, et kun painan kahvan pohjaan, niin se ite naksahtaa ylös kun on täys, mut nyt teki sitä koko ajan. Ja viimeks tankissa oli bensaa 1/4, ja sillon sinne meni $30,40, ja nyt oli hiukan alle puolivälin, ja sinne meni hiukan yli $32 ja se olis jatkanu sitä, ellen olis vaan lopettanu. Hitto mä vihaan tällasia mitä pitää yksin tehdä, kun kaupassa myyjät tekee sen homman, eikä tarvi ite miettiä että mitä teet. :DD En tiedä että mihin toi kaikki bensa sit meni, kun se ei sitä lopettanu...

No käväsin kirjastossa ja pankissa hakeen käteistä (halvinta on hakea pankista käteistä, koska täällä Centervillessä ei oo yhtään US Bankin automaattia, ja muitten pankkien automaateis menee välistä rahaa. No sit suuntasin Targettiin, vielä kai laajempi kun Walmart? No ainakin toi oli isompi. Siellä tuli sit vähän enemmänkin shoppailtua. Ja poislähtiessä ostin tosi hyvän mango smoothien (enemmänkin oli kyllä kun jäähilejuoma) jostain kahvilan tapasesta paikasta, mikä oli siinä Targetin yhteydessä. Mukaan lähti Revlonin suoristaja (+ extrana oli minisuoristaja kaupan päälle) $19,99 eli 14,88e (ja oli vielä alennuksessa, oikea hinta oli $24,79). Vaaleanpunainen kynsilakka sai myös kotiutuksen hintaan $0,94 (= 0,70e) ja blistexin huulirasva $1,02 (0,76e) (en löytäny kun kahta huulirasvaa, ja oli pakko ostaa se, vaikka se on mintun makunen, eli pahaa! ;D) Mut kyllä tota pystyy käyttään. Ja pakkohan siis oli ostaa, koska mulla ei ollu enää kun kaks huulirasvaa täällä jäljellä, terveisin huulirasvariippuvainen. Sit viime lauantaina, kun olin suomi M:n kanssa Cincinnatissa, sillä oli aivan ihana perus musta laukku, just sopivan kokonen, et sinne mahtuu toi munkin jättirahapussi, kännykkä, huulirasva ja vaikka kamera. No alussa kiertelin paniikissa Targetin hyllyjä, että voi itku jos sitä ei enää oo, koska M oli ostanu sen pari viikkoa sitten. Lopulta löysin kuin löysinkin sen, ja se oli viimenen kappale!! =) How cool is that ja hinta oli $14,99 eli 11,16e.









Sit Dayton Mall:iin (se on ihan siinä vieressä, mutta pitää siis autolla tuo väli ajaa, kun ei siellä mitään jalkakäytäviä oo. Wet Sealista kotiutin mustan villatakin ($18,73 = 13,94), aika samanlainen kun mitä mulla on harmaana ja vaaleenbeigenä (no mikä väri ikinä onkaan). Mulla on yks musta villatakki, mut se on 3/4 hioilla ja lyhyt malli, joten nyt kun tolla pienemmällä villatakilla ei enää pärjää, niin toi tuli tarpeeseen! Yllättäen löyty taas jotain Forever 21:stä, ja sieltähän lähti matkaan mukaan musta villahuivi $8,35 (= 6,22e). Oon alkanu rakastaan huiveja! =)






Lähdin sit sieltä ennen kuutta ja ajoin suoraan uimahallille, kun se on tossa matkalla, niin ei hyödyttäny välissä kotiin tulla. Kattelin hosttytön kiipeilytuntia ja sit varttia vaille seittemän pääs uimaan, kun alko yleisöuinti. Uiskentelin jonkun aikaa ja sit kotiin. Hostmum oli tehny hyvää tollasta lasagnen tapasta, mut siinä oli siis kanaa ja juustoa ja jotain, ainakin sipulia (mikä ei ollu hyvää ;D), mut muuten toi oli tosi hyvää. Liian tulista vaan vaihteeks. Ja noi yritti miettiä että mikä siinä on tulista, kun ne ei maistanu mitään, niitten mielestä ihan normaalia ;D

7 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

oiii! Shoppailijan paratiisi! Mäkin haluun! :o

enlav kirjoitti...

No niin on kyllä! =) I love it! <3

Krista Lönnqvist kirjoitti...

noit kolikoit painetaa philadelphias ja denveris ja joitai osavaltioit on painettu vahemman ku toisii, siks ei oo varmaa tullu vastaan:) nykissa tai muussa turistikaupungissa varmaa tulee helpommin vastaan useampia :) jossai pain internetin ihmeellista maailmaa loytyy listat siita mista paikoista ja kuinka monta on painettu mitaki :) ja dollarin kolikoitaki on erilaisii, on sellasii jois on presidenttei ja joitai randomei :)
ja jotta ois mahollisimman sekavaa, koska noit quartereit painetaa kahes paikkaa, voit kerata niit joko vaan kaikki osavaltiot tai kaikki osavaltiot molemmista painopaikoista! :D siin pressan oikeel alapuolel on PIENENPIENI D tai P joka kertoo missa kolikko on tehty ja sit 5 centin kolikoitaki on erilaisii kuten myos 1 centin :) ja jos saat jostai 50 centin kolikon, ala paasta irti koska niit ei kai ees teha enaa! :D
t. miks mun matkalaukut oli nii painavii ku tulin takas suomee? :DD

enlav kirjoitti...

Krista: Hei kiitti tästä valaisusta! =) Eiköhän toi oo jo tarpeeks haastavaa kerätä noi 50 kolikkoa, ihan sama missä painettu ;) Mut hei vähän olis siisti saada tollanen 50 penninen!

Anonyymi kirjoitti...

Millaset pukuhuoneet siel uimahallis on? ku oon kuullu jostai et amerikkalaiset on kauhee varovaisii ton alastomuuden kanssa, et onks siel eriksee semmoset kopit vai miten?

enlav kirjoitti...

Ano: No ainakin tuolla uimahallissa on ihan normaalit, niinku suomessa. Et iso yleinen tila, mis vaihetaan vaatteet, ja siinä on sit lokerot, et voi jättää tavarat. Noi suihkut on sit erilliset, et on erilliset nurkkaukset ja suihkuverhot ees.

Heidi kirjoitti...

Ano: Täällä on yleinen tila missä jokaisella on oma lokero, mutta sitten on sellaset vaihtohuoneet, tavallaan sovituskopit missä ihmiset vaihtaa vaatteensa. Suihkut on suihkuverhojen takana.